Kylling i peanøttsaus
En av de store asiatiske matklassikerne er kyllingspyd med peanøttsaus. Og det er jo virkelig en god grunn for at det er så populært – det er jo så godt!
Du bruker bare noen få minutter, kanskje fem, på å lage peanøttsausen. Her bruker jeg en rød curry paste, som du finner i de aller, aller fleste dagligvarebutikker. Om du ikke får tak i det, kan du også bruke en ½ finhakket rød chili.
Dette er perfekt å både steke ute på grillen og inne på kjøkkenet i en grillpanne.
God middag!
Kyllingspyd med peanøttsaus
til 4 personer
500 g kyllingfilet
Peanøttsausen
1 ss solsikke- eller kokosolje
1 ss rød curry paste
125 g peanøttsmør, med eller uten klumper
2 dl kokosmelk
1 ts sukker
1 ss soyasaus
saft av ½ lime
Risen
3 dl jasminris
4 ½ dl vann
1 ts salt
salat til servering
grillpinner
Selv om jeg bruker grillpinner, trenger jeg ikke å bruke grillen ute. Det fungerer veldig godt å steke spydene inne på kjøkkenet også. Har du en grillpanne, er det fint å bruke.
Start med peanøttsausen. Ha oljen og currypasten i en liten kjele og la det frese på litt over medium varme i 2 minutter. Så har du i resten av ingrediensene og koker opp. La det småkoke i et minutt eller to. Avkjøl sausen.
Del kyllingkjøttet opp i strimler, som er ca. 1 cm tykke. Ha dem i en bolle sammen med halvparten av peanøttsausen og bland det sammen. Har du tid, er det veldig fint om kjøttet kan ligge sånn enten i kjøleskapet i 3-4 timer eller på kjøkkenbenken i 30 minutter.
Kok risen etter anvisning på pakken.
Træ kyllingkjøttet på grillpinnene. Varm grillpannen til den blir skikkelig god og varm og stek kyllingkjøttet i ca. 4 minutter på hver side. Steketiden varierer ut fra hvor tett du har trædd på kjøttet. Jo tettere med kjøtt, desto lengre tid tar det å gjennomsteke kjøttet. Sjekk med et spyd, så slipper du å steke kjøttet for lenge – da kan det lett bli tørt.
Hell resten av peanøttsausen i en liten skål til serveringen. Jeg liker også å servere litt salat til spydene og risen.
God middag!