En av de store asiatiske matklassikerne er kyllingspyd med peanøttsaus. Jeg er veldig svak for peanøttsaussmaken. Jeg er dessuten særdeles svak for gode middager som kan lages på nesten null komma niks.

I denne oppskriften bruker jeg ferdig peanøttsaus fra Blue Elephant, som er et thailandsk merke som nå også har kommet til Norge, og som du finner i MENY-butikkene rundt i landet. Jeg synes sausen rett og slett er veldig god. Og når jeg bruker den, går det jo veldig fort å lage denne middagen!

Hvis du har lyst til å lese mer om produktene fra Blue Elephant, finner du det her!

kyllingspyd-med-peanottsaus-og-ris

Oppskrift på kyllingspyd i peanøttsaus med ris til
til 4 personer

500 g kyllingfilet
4-5 ss Blue Elephant peanut sauce

3 dl Blue Elephant jasminris
4 ½ dl vann
1 ts salt

salat og peanøttsaus til servering
grillpinner

Selv om jeg bruker grillpinner, trenger jeg ikke å bruke grillen ute. Det fungerer veldig godt å steke spydene inne på kjøkkenet også. Har du en grillpanne, er det fint å bruke.

Del kyllingkjøttet opp i strimler, som er ca. 1 cm tykke. Ha dem i en bolle sammen med peanøttsausen og bland det sammen. Har du tid, er det veldig fint om kjøttet kan ligge sånn enten i kjøleskapet i 3-4 timer eller på kjøkkenbenken i 30 minutter.

Kok risen etter anvisning på pakken.

Træ kyllingkjøttet på grillpinnene. Varm grillpannen til den blir skikkelig god og varm og stek kyllingkjøttet i ca. 4 minutter på hver side. Steketiden varierer ut fra hvor tett du har trædd på kjøttet. Jo tettere med kjøtt, desto lengre tid tar det å gjennomsteke kjøttet. Sjekk med et spyd, så slipper du å steke kjøttet for lenge – da kan det lett bli tørt.

Hell peanøttsaus i en liten skål til serveringen. Jeg liker også å servere litt salat til spydene og risen.

God middag!

kyllingspyd-med-peanottsaus-7kyllingspyd-med-peanottsaus-4kyllingspyd-med-peanottsaus-6kyllingspyd-med-peanottsauskyllingspyd-med-peanottsaus-3kyllingspyd-med-peanottsaus-11kyllingspyd-med-peanottsaus-10

 

elephant

Du kan også finne mange andre gode produkter fra Blue Elephant i butikken. Neste uke kommer en skikkelig god oppskrift hvor jeg bruker den svarte risen 🙂

 

Dette blogginnlegget er skrevet i samarbeid med Oluf Lorentzen. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *