Ukemeny for uke 21

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 21

Å! Nå står vi helt i starten av den herlige tiden hvor de norske råvarene blir modne én etter én! Rabarbraen i hagen hjemme er straks klar for å bli omgjort til årets første rabarbrapai! Og jeg gleder meg som en unge! Du finner oppskriften på verdens beste rabarbrapai litt lenger ned!

Her finner du også mine forslag for ukemeny den kommende uken! Jeg håper du blir fristet til å prøve ut mange av dem.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 24. mai – første pinsedag – AMERIKANSK HAMBURGER MED COLESLAW

Oh la la! Du vet at grillsesongen er i gang når du kan legge noen store hamburgere på grillen! Og supergjerne med massevis av hjemmelaget coleslaw på toppen! Så godt!

 

Tirsdag 25. mai – FISKEFORM MED LAKS OG TORSK

Lettvinte og gode fiskemiddager vet jeg er skikkelig populært her på bloggen! Og denne fiskeformen passer veldig godt inn i den kategorien. Det er ikke veldig mange minuttene du bruker på å gjøre klar ingrediensene til verken formen eller potetstappen som jeg serverer til.

 

Onsdag 26. mai – KYLLINGWRAPS MED AVOKADO OG RØMME

Her kommer et smart tips til alle som vil at kyllingfileten skal stekes ferdig ekstra fort! Del den i to på langs sånn at den blir bare halvparten så tykk. Gjør du det først, lager du ferdig denne middagen på noen få minutter.

Tenåringene her hjemme elsker å spise dette til både lunsj og kveldsmat også.

 

Torsdag 27. mai – RISOTTO MED ASPARGES OG BACON

Her er det bare å finne zen-følelse på en torsdag ettermiddag, for risottoen blir bestandig best når du står og rører den gjennom hele koketiden. Det er ikke vanskelig, og heller ikke mye jobb, men den krever altså denne røringen.

 

Fredag 28. mai – KREMET PASTASALAT MED TOMATER OG ANANAS

Har du prøvd å ha ANANAS i pastasalaten din? Hvis ikke, er det bare å løpe i vei til butikken for å ta med seg en ananas hjem, for det er nemlig skikkelig godt – spesielt om du bruker frisk ananas!

 

Lørdag 29. mai – FALAFLER

Jeg elsker falafler! Jeg kunne spist det nesten hver eneste dag, tror jeg! Det er ikke vanskelig å lage falafler, MEN du må huske på å legge de tørre kikertene i bløt dagen før du skal lage dem!

 

Søndag 30. mai – GRILLET LAKS MED RÅSTEKTE GRØNNSAKER OG PESTO

Å, dette spiser vi skikkelig ofte hjemme hos oss på sommeren! Så enkelt og godt!

 

Ukens kake – VERDENS BESTE RABARBRAPAI

Det er akkurat like stas hvert enste år når denne rabarbrapaien kan settes på bordet for føste gang! Dem bærer navnet sitt med stolthet 😉

 

Ukens gjærbakst – ELTEFRITT BRØD MEG HVETE OG RUG

Å bake eltefrie brød er en befriende lettvint måte å bake brød på! Det er bokstavelig talt bare å røre sammen alle ingrediensene, la deigen stå helt i ro i ganske så mange timer, hvelve deigen ut på et bakebord og forme den til så mange brød som du lager, la deigen heve litt igjen før du setter i gang med stekingen.

En god uke til deg!

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 21”

  1. Hei
    Jeg har “falt ut av” nyhetsbrev med ukemeny! Du verden som jeg savner dette. Digger brevet og det er en “høydare” for meg. Bruker veldig mange av oppskriftene og tipsene. Kan jo google siden, men kjekt når det kommer direkte.

    mvh Mette

    • Hei Mette!
      Du ligger i listene. Jeg sendte aldri noe nyhetsbrev forrige uke, rakk det ikke. Gi beskjed igjen dersom du ikke får nyhetsbrev på søndag. 🙂 Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon