Ukemeny for uke 14
Nå er det vår, folkens! Påska er ferdig, klokka stilt og vinterskoa er ryddet ut av gangen. Deilig! Det betyr at vintergryter får lov til å ligge på vent i noen måneder mens oppskrifter på mer vårlige retter finnes fram fra arkivet. Stålbørsten må også finnes fram for jeg trenger grillen intakt i løpet av uka som kommer. Jeg har rukket å ta i bruk grillen på hytta i løpet av påska, men her hjemme må jeg belage med på litt skrubbings.
God uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Om kjøleskapet er forholsdvis tomt etter endt påske og du ikke har rukket å svippe innom butikken, kan denne kjappe pastaretten lages ut av hva som befinner seg i skuffer og skap. Gjør de nødvendige tilpasningene ut i fra hva du har tilgjengelig.
Onsdag – Stekt torsk med spekeskinke
Dette er perfekt onsdagsmiddag, spør du meg! Enkelt og godt for både kropp og sjel.
På torsdag kommer 17 sultne 6-klassegutter hit på bursdagsfeiring. Jubilanten har bestilt grillede hamburgere (det er derfor jeg må skrubbe grillen), og jeg lager gladelig et lite lass. Det er mulig det er litt for frimodig å gjemme biter av brie i hamburgerne, så jeg får se om jeg kjører en straight versjon. Godt blir det samme hva.
Lørdag – Pai med ost og skinke
Jeg elsker pai med sprø bunn og godt fyll. Det tar litt tid å lage, men er verdt hvert eneste lille minutt!
Søndag – Kinesiske kyllingspyd med kokt ris
Saftige, marinerte kyllingbiter trædd på spyd. Det er godt det!
Dessert – Ostekake med bær og gelelokk
Supergod ostekake med browniebunn og lokk fylt av gode bær og gele. Her er det nok å bare ta en liten titt på bildet.