Ukemeny for uke 16

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 16

En eller annen gang på det mørkeste i vinter, lastet jeg ned en app som forteller meg hvor lang dagen er og hvor mye lengre den er enn ved vintersolverv. Og i dag er dagen her hjemme 11 timer og 1 minutt lengre enn på det korteste og svarte. Herlig! Jeg elsker denne tiden når vi ser at det grønnes rundt oss.

Maten denne uken er inspirert av våren den også. Masse irrgrønt og freshe farger. Litt rød chili og gul paprika har vi også med, bare for å gjøre fargespekteret komplett.

Jeg håper at du finner deg noen nye og gamle favoritter i denne ukemenyen. Ønsker deg en riktig så fin uke. Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Mandag 18. april – Pasta med basilikumpesto

Herlig familiefavoritt her! Pasta med pesto – i én eller annen variant – er garantert den middagen jeg har laget mest de siste 10 årene. Alle i familien elsker det, og den kan serveres alene eller sammen med nesten hva det skal være.

Ukemeny for uke 16

Tirsdag 19. april – Fiskesuppe på 1-2-3

Det er ikke mange flere minutter du bruker på å lage denne suppa sammenlignet med en posesuppe. Og smaken, den kan virkelig ikke sammenlignes med posevarianten.

Onsdag 20. april – Kyllingburger i pitabrød

Det er faktisk riktig så lett å lage sin egen burger. Iallfall hvis du har en matprosessor. Da tar det virkelig bare noen få minutter. Her bruker jeg pitabrød istedenfor hamburgerbrød, og en kjapp linsesalat til.

Torsdag 21. april – Lettvint laksemiddag (sponset lenke)

Jeg har et kommersielt samarbeid med Marked.no, som er Norges nye, store aktør på dagligvarer på nett, der du får varene hjemkjørt eller kan hente dem på ulike hentepunkter. Flere av mine mest populære oppskrifter finner du nå, eller kommer til å finne i nærmeste fremtid. Denne lettvinte laksemiddagen, er én av dem. Klikker du deg inn her, får du – i tillegg til oppskriften – mulighet til å bestille alle råvarene du trenger, direkte fra Marked.

Fredag 22. april – Saftig skinkebiff med spekeskinke og veldig gode poteter

Dette er snerten middag på kort tid, og det er etter min mening helt perfekt.

Lørdag 23. april – Kylling- og tomatgryte

Til denne kyllinggryten bruker jeg både knuste, hermetiske tomater og hvite bønner i tomatsaus. I tillegg til kyllingen, selvfølgelig. I oppskriften bruker jeg en helt kylling, som jeg deler i serveringsstykker før jeg starter stekingen. Om du nå synes det blir litt mye styr, kan du bruke vanlige kyllingfileter eller kyllinglår istedenfor. Godt blir det samme hva du velger.

Søndag 24. april – Risotto med asparges og bacon

Dette er etter min mening, skikkelig deilig vårmat. Elsker både fargene og smaken.

Ukens kake – Ostekake med bær- og gelelokk

Jeg blir jo glad bare jeg ser bilde av denne kaken. Sjekk ut de herlige fargene! Og smaken står helt i stil med utseende.

Ukens gjærbakst – Focaccia med potetskiver

Lag en morsom vri på focacciaen ved å legge tynne potetskiver på toppen. Knallgodt!

En riktig så god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon