Ukemeny uke 30

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 30

Det er allerede søndag og vi er klare for en ny ukemeny! Herlighet så fort disse ukene går! Nå når ungene har skolefri og det er ferietid, går jeg fullstendig i surr på hvilken dag det er til en hver tid også. Men, jeg ser på telefonen at det er søndag i dag!

Jeg håper du har fine sommerdager, samme hvor du nå befinner deg! Den kommende uken blir det nok mest jobbing for meg, for jeg har et bokmanus som skal være ferdig til 1. august! Fremdeles ikke helt sikker på at det går, men vi får se hvordan ting utvikler seg i løpet av uken.

Mat må vi ha samme om vi er i jobb- eller feriemodus. Jeg satser på enkle og smakfulle sommerlige retter denne uken også, og håper at du finner deg noen oppskrifter som du har lyst til å prøve deg på! En riktig så god uke til deg! Og husk; Nyt maten og nyt livet!

 

Mandag 24. juli – Saftig laks på grillen

Hvis du har en hel skive laks uten skinn, er det lurt å legge den i en grillrist før du plasserer den på grillen. Her lager jeg en råkostsalat bestående av blomkål og eplebiter. Skikkelig godt!

 

Tirsdag 25. juli – Pastasalat med spekeskinke

Vi hadde bestandig en stor spekeskinke hengende på somrene hjemme i oppveksten. Da var en god middag aldri langt unna. Det er mindre biter og tynnere skiver som kjøpes inn hjemme hos meg nå, men godt, det er det jammen fremdeles. Her er en superkjapp og god middag med pasta og god spekeskinke!

 

Onsdag 26. juli – Grillet kylling med ris- og tomatsalat

Enkelt, smakfullt og godt! Er det grillvær, er det aldeles strålende å legge kyllingfiletene på grillen, mens stekepannen fungerer skikkelig godt hvis det ikke frister å stå ute!

 

Torsdag 27. juli – Grillede kebabs med yoghurtdressing

Lag smakfulle kjøttspyd og legg på grillen!

 

Fredag 28. juli – Aspargesterte

Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen: ferdigkjøpt butterdeig er min guilty pleasure. Har du en pakke eller to liggende i fryseren, er det så utrolig kjapt å lage noe godt! Her har jeg laget en aspargesterte med fyll av mascarpone, ricotta og fetaost. Om du nå ikke skulle ha de ostetypene tilgjengelig, kan du blande halvparten med fetaost og halvparten med naturell kremost. Det blir også smashing godt!

 

Lørdag 29. juli – Kyllingsalat med feta og oliven

Alle som kjenner meg vet at jeg ELSKER å gå på cafe! Her der jeg bor, er det ikke all verdens med cafeer å gå på, så da later jeg som innimellom ved å lage cafémat hjemme. Dette er typisk cafémat for meg!

 

Søndag 30. juli – Paella!

Smaken av Spaniaferien! Her er det bare å finne frem risen og sette i gang. Du trenger ikke å bruke kreps, som jeg gjør her. Du kan godt bruke reker istedenfor.

 

Ukens kake – Mandelkake med bringebær og jordbær

Dette er den perfekte sommerkaka! Og hjemme hos oss, forsvinner den utrolig fort bort fra fatet. Du kan pynte den med de bærene du vil. Her bruker jeg en blanding av jordbær og bringebær.

 

Ukens gjæbakst – Blomsterrundstykker

Er ikke disse rundstykkene superfine? Skikkelig gode er de også! Her bruker jeg surdeig i deigen, og nå kan du få kjøpt ferdig surdeig i de aller fleste dagligvarebutikkene, om du ikke har en ferdig surdeig stående klar i kjøleskapet!

 

God uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon