Ukemeny for uke 29
Ferietid med dager hvor tempoet er betraktelig lavere enn til vanlig, sol, vann, ugressluking (må til det også), store agurker og svære squash i drivhuset og de første ferdige jordbærene i hagen!
Det er sommer og jeg digger det! Håper du gjør det også!
Ønsker deg en riktig god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 15. juli – Grillede kyllinglår
Får du tak i skikkelig store kyllinglår (type Stange eller Smaalenene gårdskylling), blir de aller saftigst og best når du legger dem på grillen. Her serverer jeg dem med råstekte poteter, som er et særdeles vanlig tilbehør til grillmaten min, og hakket avokado.
Tirsdag 16. juli – Makrell med kål- og gulrotstuing
Fersk makrell er så godt! Billig mat er det også. Riktig så god kombinasjon, spør du meg!
Onsdag 17. juli – Potetsalat med en vri
Istedenfor å blande alle ingrediensene i potetsalaten, plasserer jeg dem her side ved side. Her er det både poteter (forholdsvis selvfølgelig), tomat, ost, bacon, avokado og valnøtter. Noe for enhver smak, med andre ord.
Torsdag 18. juli – Makaroni med hjemmelag tomatsaus
Det blir en egen friskhet og letthet over tomatsaus som du lager av friske, solmodne tomater. Her baker jeg tomatene i stekeovnen en liten stund før jeg lager tomatsaus av dem.
Fredag 19. juli – Ostegratinert blomkål med bacon
Dette er skikkelig snaddermat! Nå er den norske blomkålen supergod, så her gjelder det å benytte seg av muligheten for godt stykke mat. Tykk hvit saus full av god ost og helt sprøstekt bacon sammen med den gode, norske blomkålen! Nyt!
Lørdag 20. juli – Saftig hamburger med ost og tomat
Det blir ikke bedre enn dette! Jeg virkelig bare digger en saftig hamburger!
Søndag 21. juli – Blåskjell med kokosmelk og chili
Ultralettvint mat som smaker helt fortreffelig. Server gjerne blåskjellene med pommes frites!
Dessert – Mumsedessert med vaniljekrem, pikekyss og jordbær
Dette er min tolkning av en ultraengelsk dessert – Eton Mess. Som du skjønner av navnet, har den sin opprinnelse på den fornemme kostskolen Eton. Du trenger definitivt ikke å være fornem for å spise den! Her er det bare å ta for seg!
God uke til deg!