Ferietid med dager hvor tempoet er betraktelig lavere enn til vanlig, sol, vann, ugressluking (må til det også), store agurker og svære squash i drivhuset og de første ferdige jordbærene i hagen!

Det er sommer og jeg digger det! Håper du gjør det også!

Ønsker deg en riktig god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 29

 

Mandag 15. juli – Grillede kyllinglår

Får du tak i skikkelig store kyllinglår (type Stange eller Smaalenene gårdskylling), blir de aller saftigst og best når du legger dem på grillen. Her serverer jeg dem med råstekte poteter, som er et særdeles vanlig tilbehør til grillmaten min, og hakket avokado.

Ukemeny for uke 29

 

Tirsdag 16. juli – Makrell med kål- og gulrotstuing

Fersk makrell er så godt! Billig mat er det også. Riktig så god kombinasjon, spør du meg!

Ukemeny for uke 29

 

Onsdag 17. juli – Potetsalat med en vri

Istedenfor å blande alle ingrediensene i potetsalaten, plasserer jeg dem her side ved side. Her er det både poteter (forholdsvis selvfølgelig), tomat, ost, bacon, avokado og valnøtter. Noe for enhver smak, med andre ord.

Ukemeny for uke 29

 

Torsdag 18. juli – Makaroni med hjemmelag tomatsaus

Det blir en egen friskhet og letthet over tomatsaus som du lager av friske, solmodne tomater. Her baker jeg tomatene i stekeovnen en liten stund før jeg lager tomatsaus av dem.

Ukemeny for uke 29

 

Fredag 19. juli – Ostegratinert blomkål med bacon

Dette er skikkelig snaddermat! Nå er den norske blomkålen supergod, så her gjelder det å benytte seg av muligheten for godt stykke mat. Tykk hvit saus full av god ost og helt sprøstekt bacon sammen med den gode, norske blomkålen! Nyt!

Ukemeny for uke 29

 

Lørdag 20. juli – Saftig hamburger med ost og tomat

Det blir ikke bedre enn dette! Jeg virkelig bare digger en saftig hamburger!

Ukemeny for uke 29

 

Søndag 21. juli – Blåskjell med kokosmelk og chili

Ultralettvint mat som smaker helt fortreffelig. Server gjerne blåskjellene med pommes frites!

Ukemeny for uke 29

 

Dessert – Mumsedessert med vaniljekrem, pikekyss og jordbær

Dette er min tolkning av en ultraengelsk dessert – Eton Mess. Som du skjønner av navnet, har den sin opprinnelse på den fornemme kostskolen Eton. Du trenger definitivt ikke å være fornem for å spise den! Her er det bare å ta for seg!

Ukemeny for uke 29

God uke til deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *