Ukemeny for uke 44

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 44

Det er helt utrolig at oktover blir ferdig i løpet av denne uken og går over i november! Hvor ble egentlig oktober av? Vi får ta i mot november med åpne armer også. Og så får vi ta i mot denne uken på best mulig måte. Jeg har iallfall tenkt å spise god mat de kommende dagene – og det er jo bestandig et bra utgangspunkt for en fortreffelig dag.

Ta gjerne en runde i kjøleskapet og fryseren for å se hva som ligger der og som gjerne kan brukes opp den kommende uken. Og har du rester som i utgangspunktet ikke passer helt til de forslagene jeg kommer med her, kan du skrive navnet på den råvaren du gjerne skulle hatt tips om, i søkefeltet øvers på siden. Da vil du få opp alle oppskrifter jeg har med den råvaren i. Skriver du «løk» blir det veldig mange forslag, mens skriver du «søtpotet» blir det en litt mer håndterlig mengde.

Håper du også finner mye du har lyst til å lage i denne ukemenyen! Ønsker deg en skikkelig fin uke og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 29. oktober – Laks med teryiakisaus  (sponset link)

Laks, poteter og spinat er en super kombi til middagsmaten. Her får den følge av en kjapp teryiakisaus laget av appelsinjuice, honning, soyasaus og en liten dæsj smør. Kjempegodt.

 

Tirsdag 30. oktober – Spagetti og kjøttsaus 

Med noen små grep gjør du kjøttsausen din både bedre (synes iallfall jeg) og sunnere, og du sper ut kjøttet på en super måte. Statistikken sier at det står en eller annen form for spagetti med kjøttsaus på de fleste middagsbord i Norge i løpet av en uke.

 

 

Onsdag 31. oktober – Årets beste grønnsakssuppe

Det finnes sikkert en million ulike varianter på en god grønnsakssuppe, og jeg har opptil flere her på bloggen også. Denne kalte jeg årets beste grønnsakssuppe i sin tid, og den har vist seg å være veldig populær. God er den iallfall 😉

 

Torsdag 1. november – Pølsegryte i én kasserolle – one pot middag

Elsker denne middagen! Så kjapp å lage, alt i én kasserolle og den smaker skikkelig godt! Det må jo kalles en perfekt hverdagsmiddag!

 

Fredag 2. november – Kylling med paprikasaus og ris

Jeg vet med sikkerhet at dette er en stor favoritt hos mange av dere lesere! Det var Hennika, som var på arbeidsuke hos meg en uke, som hadde med seg oppskriften og som lagde denne middagen til bloggen.

 

Lørdag 3. november – Pannestekt torsk med ertepuré og sprøstekt bacon

Torsk stekt akkurat passe lenge: til den flaker seg perfekt og fremdeles er supersaftig! Åh! Det er så godt. Og ekstra godt blir det når den får følge med spørstekt bacon og, som her, er litt søtlig ertepuré.

 

Søndag 4. november – Grønnsaksgryte

Apropo søtpoteten jeg skriver om i innledningen; her kommer en god grønnsaksgryte med søtpotet i.

 

Ukens dessert – Sjokoladepudding med vaniljesaus

Jeg burde spise dessert mye oftere! Det er jo så godt! Her må det full skjerpings til 😉 Denne sjokoladepuddingen bestilte konfirmanten til festen sin i våres, og den gjorde suksess! Mild og god i smaken – og den kan veldig gjerne lages dagen før servering!

 

Ukens gjærbakst – Trønderske laup – søte boller med litt rugmel og anis

Du bare MÅ koke deg en stor kopp med te og finne frem smøret og brunosten når du skal smake på disse laupene! De er så utrolig gode!

 

En god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon