Sjokoladepudding med vaniljesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokoladepudding med vaniljesaus

Husets konfirmant har ønske om å ha mammas sjokoladepudding som dessert på konfirmasjonsdagen, og da må jo mamma lage akkurat det!

Denne har en mild og god smak, og er forholdsvis lett i konsistensen. Akkurat sånn som konfirmanten vil ha det!

Jeg elsker desserter som kan lages ferdig minst dagen før den skal serveres. Så slipper den å bli et stressmoment på selve festdagen. Du kan gjerne også lage denne sjokoladepuddingen, og helle over vaniljesausen, to dager før servering. Det går til og med fint med sjokoladekrunsjen i to dager. Kjekssmulene blir derimot best når de drysses over samme dag, men du kan gjerne lage dem flere dager før og bare oppbevare dem i kjøleskapet.

Finn fram nye og gamle glass fra skapene og ha i sjokoladepuddingen!

Hjemmelaget sjokoladepudding med vaniljesaus og krekssmuler

til 6 personer

Hjemmelaget sjokoladepudding
5 plater gelatin
75 g sjokolade med 70 % kakaoinnhold
75 g sjokolade med  ca. 45 % kakaoinnhold (type selskapssjokolade)
5 dl melk
3 dl fløte
50 g sukker
1 ts vaniljesukker
¼ ts flaksalt

Vaniljesaus
1 vaniljestang eller 1 ts ekte vaniljesukker
3 dl H-melk
3 eggeplommer
75 g sukker

Kjekssmuler
2 Digestivekjeks
15 g smør

litt sjokolade til strøssel før servering

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.  Hakk opp sjokoladen.

Ha melk, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok. Klem ut vannet av gelatinen og tilsett i den varme væsken. Ta kasserollen av varmen og rør inn sjokoladen. Ha i saltet til slutt. Dersom ikke all sjokoladen løser seg helt opp, sånn at det er bittesmå «sjokoladeflak» i væsken, heller du alt over i en bleder eller bruker en stavmikser, sånn at alt blir helt blandet.

Fordel væsken over i 6 glass. Det er lurt å bruke en trakt når du heller, sånn at du ikke søler på toppen av glassene. Sett glassene i kjøleskapet til avskjøling.

Lag vaniljesausen. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha dem i en tykkbunnet kjele sammen med melken og varm til den når kokepunktet.

I en bolle pisker du lett sammen eggeplommene og sukkeret (og vaniljesukkeret, dersom du bruker det). Hell den varme melken over eggeblandingen og rør til sukkeret er oppløst. Hell det så tilbake i kasserollen og varm sausen opp, på forholdsvis svak varme, til den tykner.

Rør rundt hele tiden. Sausen er tykk nok når du kan lage en ”vei” i sausen på baksiden av en sleiv. Hell sausen over i en bolle og la den avkjøles. Sausen vil tykne mer når den står litt i kjøleskapet. Når sausen er avkjølt, heller du den over sjokoladepuddingen. Bruk en trakt da også!

Det er godt å ha litt krunsj i desserten, så derfor lager jeg noen kjappe kjekssmuler.

Knus kjeksene, smelt smøret og rør det sammen. Legg det utover bakepapiret og stek smulene i stekeovnen i 8-10 minutter. Før servering, drysser du kjekssmulene over desserten.

For å lage sjokoladestrøsselet, bruker jeg grønnsakssrelleren.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon