Ukemeny for uke 49

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 49

Lysene er tent og jeg er klar for en fin adventstid! Det håper jeg du er også! Med tid til baking og kos, selskapeligheter, føttene på bordet (!) og massevis av julemusikk! Akkurat nå skinner solen og det ligger et tynt lag med snø som lyser opp tilværelsen. Måtte det vare!

Jeg vet at mange av dere allerede er godt i gang med julekakebakingen! Uka som var bakte jeg både berlinerkranser, julekake med tangzhongmetoden og det italienske julebrødet panettone! Jeg var så spent på å se hvordan panettonen ble – og den ble altså så innmari god og luftig – så jeg er superstolt over resultatet. Alle oppskriftene kommer på bloggen nå til uka, så det er bare å glede seg.

Ukemenyen er ikke veldig julepreget ennå. Her går det i kjappe, enkle og gode hverdagsmiddager, en gryte til helgen og – inspirert av forrige ukes matreise til Mallorca – foreslår jeg herlig tapas til lørdagskvelden! Jeg elsker tapas, både å spise det ute og å lage det hjemme selv. Håper du får lyst til å lage også!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 2. desember – Nudelsuppe med hvit fisk, sopp og minimais

Jeg kjenner at jeg automatisk blir litt ekstra glad når jeg ser denne nudelsuppen! Fargene slår i mot meg på en riktig så herlig måte! Det er jo sånn at vi spiser med øynene før vi rekker å putte maten i munnen, og nettopp derfor er det så viktig at maten ser innbydende ut.

I oppskriften bruker jeg steinbit, men om det er vanskelig å finne i butikken, kan du bruke både torsk og sei.

 

Tirsdag 3. desember – Pasta arrabbiata

Arrabbiata betyr sinna på italiensk, og dette er rett og slett pasta med en småsinna tomatsaus. Eller, du kan gjøre sausen akkurat så sinna som du vil. Min bruker å være såpass sinna at det pipler frem noen svettedråper i pannen! Herlig!

 

Onsdag 4. desember – Kjøttdeiggryte

Med en pakke kjøttdeig i hus er du aldri langt unna en god hverdagsmiddag. Her blander jeg inn både gulrot og bønner og får en gryterett som hele familien liker.

 

Torsdag 5. desember – Fiskegrateng med laks og spinat

Dette er en stor familiefavoritt hjemme hos oss! Kjempegode smaker, flotte farger og god lukt! Perfekt familiemiddag med andre ord.

 

Fredag 6. desember – Vegetarlasagne

Lasagne kan veldig gjerne lages i vegetarform, helt uten så mye som duften av kjøtt, bare med massevis av gode grønnsaker. Og det er skikkelig godt.

 

Lørdag 7. desember – Tapas

Baconsurrede dadler er virkelig en av de store tapasklassikerne! Og det er SÅ godt! Fjern gjerne steinene i dadlene og fyll dem med blåmuggost før du surrer baconet rundt og steker dem.

Vil du lage et fullt tapasmåltid, kan du også lage disse tapasene å servere sammen med dadlene:
Røkt laks med sardiner og paprika
Mauriske skinkekebabs
Kjøttboller i tomatsaus og saltbakte poteter

 

Søndag 8. desember – Butter chicken og naan med safran (sponset innlegg)

Butter chicken er en knallgod indisk middag med kylling som ligger i en fyldig og smaksrik tomatisert saus. Det finnes sikkert en million ulike utgaver av den tradisjonelle retten. Dette er min variant!

Før kyllingen går i gryten, marineres den i yoghurt og krydder. La den gjerne marineres over natten, men noen timer er også helt innafor.

 

Ukens julekaker – Tyske skiver med sukkerkant

eg vet av erfaring at man skal være forsiktig med å gjøre mange krumspring med de klassiske julekakene. Men, jeg har tillat meg å gjøre bitte litt med disse tyske skivene! Jeg har nemlig pyntet dem opp med en liten sukkerkant rundt det hele.

 

Ukens gjærbakst – Kanel- og rosinbrød

Jeg vet at mange av dere som leser bloggen min er veldig glad i å bake. Og kanskje spesielt ulike søte gjærdeiger, noe som jo er veldig forståelig, godt som søt gjærdeig er. Tilhører du denne gruppa, kommer du til å elske dette brødet. Det kan jeg garantere!

Når du skjærer i dette nybakte kanel- og rosinbrødet, kommer det rennende en tynn liten kanelsukkerelv ispedd rosiner. Kan du tenke deg noe bedre? Det er som skapt til et skikkelig kaffeslabberas!

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon