Tapas med røkt laks, sardiner og paprika
Er du én av dem som er lettere halvskeptisk til å spise sardiner? Du er absolutt ikke alene! Jeg var mer enn skeptisk i mange år. Egentlig helt til jeg fikk smakt gode sardiner en aller annen gang i voksen alder. Barndommens ansjos (som jeg fremdeles ikke er spesielt begeistret for) kan ikke sammenlignes med gode sardiner.
I denne tapasen bruker jeg både sardiner, røkt laks og grillet paprika. Tre ingredienser med hver sin karakteristiske smak, men som passer utrolig godt sammen. Smakene høyner hverandre og gir en veldig god tapas.
For å få en rund og mild smak av paprikaen, griller jeg skallet på den til det blir helt svart slik at det blir lett å fjerne. Det gjenværende kjøttet blir helt mykt og søtt og mildt i smaken.
En tapas som passer veldig godt sammen med denne, er disse svinekebabsene.
Dette trenger du for å lage tapas med røkt laks, sardiner og paprika til 4 personer
(som tapas)
2 røde paprika
1 vårløk
1/2 grønn paprika
1 1/2 dl extra virgin olivenolje
3 ts hvitvinseddik
salt
nykvernet pepper
1 boks sardiner – 8 sardiner
8 skiver røkt laks
8 baguettskiver
Det er fantastiske smakskombinasjoner her! Sett grillelementet i stekeovnen på full styrke og kle et stekebrett med aluminiumsfolie. Del paprikaene i to. Fjern kjernehus og legg dem med snittflaten ned på stekebrettet. Grill dem til skinnet har blitt helt svart. Legg bitene så i en pose og knytt igjen. La dem ligge slik i 15–20 minutter. Da har paprikaen blitt helt myk og du kan lett fjerne det svarte skallet.
Del den ene paprikaen først i kvartstykker, så stykkene én gang til slik at du ender opp med 8 biter. Den andre paprikaen finhakker du og blander sammen med skivet vårløk og grønn paprika, olivenolje, hvitvinseddik, salt og pepper. Sett det til side.
Legg en røykelaksskive oppå en av paprikakvartene. Legg en sardin oppå der igjen og rull det hele sammen. Gjenta med resten.
Rist baguettskivene i en tørr stekepanne eller brødrister. Legg på paprika- og fiskerullene. Fordel vinagretten over og rundt.
Her ser du tapasen sammen med deilige skinkekebab.
[…] Her ser du skinkekebabsene sammen med tapas med røkt laks, sardiner og grillet paprika. […]