Tapas med røkt laks, sardiner og paprika

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tapas med røkt laks, sardiner og paprika

Er du én av dem som er lettere halvskeptisk til å spise sardiner? Du er absolutt ikke alene! Jeg var mer enn skeptisk i mange år. Egentlig helt til jeg fikk smakt gode sardiner en aller annen gang i voksen alder. Barndommens ansjos (som jeg fremdeles ikke er spesielt begeistret for) kan ikke sammenlignes med gode sardiner.

I denne tapasen bruker jeg både sardiner, røkt laks og grillet paprika. Tre ingredienser med hver sin karakteristiske smak, men som passer utrolig godt sammen. Smakene høyner hverandre og gir en veldig god tapas.

For å få en rund og mild smak av paprikaen, griller jeg skallet på den til det blir helt svart slik at det blir lett å fjerne. Det gjenværende kjøttet blir helt mykt og søtt og mildt i smaken.

En tapas som passer veldig godt sammen med denne, er disse svinekebabsene.

Tapas med røkt laks, sardiner og paprika

Dette trenger du for å lage tapas med røkt laks, sardiner og paprika til 4 personer
(som tapas)
2 røde paprika
1 vårløk
1/2 grønn paprika
1 1/2 dl extra virgin olivenolje
3 ts hvitvinseddik
salt
nykvernet pepper
1 boks sardiner – 8 sardiner
8 skiver røkt laks
8 baguettskiver

Tapas med røkt laks, sardiner og paprika

Det er fantastiske smakskombinasjoner her! Sett grillelementet i stekeovnen på full styrke og kle et stekebrett med aluminiumsfolie. Del paprikaene i to. Fjern kjernehus og legg dem med snittflaten ned på stekebrettet. Grill dem til skinnet har blitt helt svart. Legg bitene så i en pose og knytt igjen. La dem ligge slik i 15–20 minutter. Da har paprikaen blitt helt myk og du kan lett fjerne det svarte skallet.

Del den ene paprikaen først i kvartstykker, så stykkene én gang til slik at du ender opp med 8 biter. Den andre paprikaen finhakker du og blander sammen med skivet vårløk og grønn paprika, olivenolje, hvitvinseddik, salt og pepper. Sett det til side.

Legg en røykelaksskive oppå en av paprikakvartene. Legg en sardin oppå der igjen og rull det hele sammen. Gjenta med resten.

Rist baguettskivene i en tørr stekepanne eller brødrister. Legg på paprika- og fiskerullene. Fordel vinagretten over og rundt.

Tapas med røkt laks, sardiner og paprika

Her ser du tapasen sammen med deilige skinkekebab.

Ett kommentar til “Tapas med røkt laks, sardiner og paprika”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon