Tyske skiver med sukkerkant

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tyske skiver med sukkerkant

Jeg vet av erfaring at man skal være forsiktig med å gjøre mange krumspring med de klassiske julekakene. Men, jeg har tillat meg å gjøre bitte litt med disse tyske skivene! Jeg har nemlig pyntet dem opp med en liten sukkerkant rundt det hele.

Her bruker jeg hvitt perlesukker, som så vidt meg bekjent bare fås kjøpt i Sverige, men det er godt mulig at jeg tar helt fullstendig feil her. Selvsagt fungerer det like fint med vanlig norskt perlesukker!

Tyske skiver er veldig enkle å lage, og du trenger ikke å kjevle deigen i det hele tatt. Jeg bare ruller den sammen til en pølse som jeg legger i kjøleskapet noen timer, før jeg skjærer den i skiver.

tyske skiver

Oppskrift på tyske skiver
ca. 45 kjeks

175 g mykt smør
60 g sukker
2 ts vaniljesukker – helst med ekte vanilje i
200 g hvetemel
1 eggehvite
ca. 1 dl perlesukker

Ha smør, sukker og vaniljesukker i en miksebolle og pisk det lett og luftig, det tar 4-5 minutter. Skrap ned langs bollen en gang eller to. Ha i hvetemelet og kjør mikseren rundt akkurat nok til at melet blir blandet inn.

Ta ut deigen og legg den over på plastfolie. Rull deigen ut til en pølse. Bruk plastfolien til hjelp for å få den rullet. Rull plastfolien rundt pølsen. Jeg bruker så å træ hele pølsen inn i en tom tørkepapirrull slik at den holder fasongen også når jeg legger den til kjøling i kjøleskapet. Du kan bare dytte på litt slik at den får plass inni røret. Denne pølsen blir så lang at det er lurt å bruke 2 tomme tørkeruller.

Legg deigen i kjøleskapet i ca. 2 timer, til den har blitt helt hard. Den kan også ligge over natten.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle 2-3 stekebrett med bakepapir.

Ta deigen ut av kjøleskapet og skjær pølsen i ca. 1/2 cm tykke skiver. Pisk sammen eggehviten. Ha perlesukkeret i en liten bollen. Pensle skivene med eggehviten rundt kanten før du dypper dem i perlesukkeret. Legg dem over på stekeplaten.

Stekes i 8-9 minutter. Følg med. De fleste stekeovner steker litt ujevnt oppe og nede når du steker flere brett på en gang.

Legg kjeksene forsiktig over på en bakerist til avkjøling. Oppbevares i en tett kakeboks.

tyske skivertyske skiver

sponsorplakat-vba16

Jeg er semifinalist i kategorien Årets matblogg i Vixen Blog Awards! Har du lyst å stemme meg fram til finalen, kan du klikke deg inn her! (Det er lov å stemme hver 12. time 😉 )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon