Vegetarlasagne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Vegetarlasagne

Lasagne kan faktisk veldig gjerne lages i vegetarform, helt uten så mye som duften av kjøtt, bare med massevis av gode grønnsaker. Og det er skikkelig godt. Jeg er ingen vegetarianer, men liker å spise vegetarisk innimellom. Prøver å ha iallfall én middag i uka som er helt uten kjøtt og fisk. Det er en letthet over den maten som jeg liker godt.

For at maten skal mette godt, bruker jeg godt med sopp. I oppskriften her står det aromasopp, men du kan også bruke helt vanlig sjampinjong. Det fungerer som kula! Kjenner du trangen til litt kjøtt i lasagnen, finner du oppskrift på en tradisjonell lasagne her, og spinat- og kjøttversjonen finner du her. 

Vegetarlasagne

Dette trenger du for å lage vegetarlasagne til 4 personer
3 fedd  hvitløk
1 løk
1 ss olivenolje
1 ½ ts salt
nykvernet pepper
2 ts tørket oregano
1 squash
1 rød paprika
250 g aromasopp eller sjampinjong
1 boks moste, hermetiske tomater
1 ts sukker
250 g ricotta
½ ts salt
1 egg
75 g parmesan
125 g fersk mozzarella
5–6 lasagne plater

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hakk opp hvitløk og løk og ha det i en panne sammen med olivenoljen, 1 ts salt, pepper og oregano. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter. I mellomtiden deler du squash, paprika og sopp i små terninger. Ha det i panna og surr videre i noen minutter. Tilsett tomatene og sukkeret, kok opp og la det småkoke i 4–5 minutter.

Vegetarlasagne

Istedenfor å lage en ostesaus, bruker jeg her en lettvint ricottasaus. Da barer rører du sammen ricottaen, ½ ts av saltet og egget. Riv parmesanen og skjær mozzarellaen i tynne skiver.

Fordel grønnsakssaus, ricottasaus og plater på samme måte som i kjøttlasagnen. Over ricottalagene, drysser jeg første gangen halvparten av parmesanen og over det andre laget fordeler jeg mozzarellaskivene. Dryss resten av parmesanen over til slutt.

Vegetarlasagne

Sett forma midt i stekeovnen og stek lasagnen i 20–25 minutter. Ta ut forma og la lasagnen hvile i 5-10 minutter før du serverer den.

Vegetarlasagne

 

13 kommentarer til “Vegetarlasagne”

  1. Ikke for å være pirkete, men parmasan kan ikke spise av veggiser pga den er laget med fett fra dyr ☺️ Så, da burde man droppe det hvis man kjører helt veggis stil! ☺️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon