Couscous med kikerter, fennikel og oliven

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Couscous med kikerter, fennikel og oliven

Jeg simpelthen elsker disse smakskombinasjonene! Hvis du prøvesmaker bare på couscousen, tilsatt sitronskall og sitronsaft, kan det være at du drar litt på det. Tenker – nja, vet ikke helt! Bare vent til du får alt samlet, sier jeg! Da bare skjønner du at det var en grunn for at den sitronen skulle være akkurat der den var.

Med en mann i huset som er vegetarianer, har vi et ganske så stort forbruk av kikerter. Og selv om både ungene og jeg spiser både kjøtt og fisk, er vi storforbrukere vi også.

Denne middagen kan du servere alene, som jeg gjør her, eller du kan steke et stykke fisk eller kjøtt å servere til.

Couscoussalat med kikerter, fennikel og oliven

til 4 personer

1 stor fennikel
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
½ ts malt koriander
1 boks, 300 g, kikerter
10-12 svarte oliven
3 dl couscous
½ ts salt
1 sitron
ca. 2 ½ dl kokende vann

Skjær et tynt lag av bunnen av fennikelen og kast. Skjær av tuppene med de grønne skuddene og legg til side. Del den så i to og skjær den i tynne båter. Skjær rødløken i tynne båter også og finhakk hvitløkfeddene. Ha dette i en stor stekepanne sammen med olivenoljen, salt, pepper og koriander. La det surre på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter, til det blir blankt og fint.

Ha couscousen i en skål sammen med saltet. Riv det gule av sitronskallet på den fine siden av rivjernet og ha i. Rør det sammen. Press ut sitronsaften i et litermål og fyll opp nok kokende vann til at det blir 3 dl totalt. Hell væsken over couscousen, rør rundt en gang og legg en tallerken over som lokk. La det stå slik i 4-5 minutter.

Ha kikertene over i et dørslag og skyll dem med kaldt vann før du har dem i  stekepannen. La dem steke med i noen minutter, til de blir gjennomvarme.

Bruk en gaffel til å få luft inn i couscousen før du heller den over på et serveringsfat. Fordel løk- og kikertblandingen over. Riv av de grønne skuddene fra fennikelen og dryss over.

Dette smaker skikkelig godt både varmt og romtemperert.

couscoussalat med kikerter og løk

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon