Jeg simpelthen elsker disse smakskombinasjonene! Hvis du prøvesmaker bare på couscousen, tilsatt sitronskall og sitronsaft, kan det være at du drar litt på det. Tenker – nja, vet ikke helt! Bare vent til du får alt samlet, sier jeg! Da bare skjønner du at det var en grunn for at den sitronen skulle være akkurat der den var.

Denne oppskriften har jeg laget i samarbeid med Bonduelle, som er en kvalitetsleverandør av hermetiske linser, bønner, kikerter og mais, og som jeg har hatt et samarbeid med i flere år. Med en mann i huset som er vegetarianer, har vi et ganske så stort forbruk av alle disse produktene. Og selv om både ungene og jeg spiser både kjøtt og fisk, er vi storforbrukere vi også. Jeg bruker hermetiske bønner, linser og kikerter både som tilbehør til kjøtt- og fiskemiddager og i rene vegetarretter.

Jeg vil påstå at å bruke gode hermetikkvarer, er en strålende måte å lage kjapp og god mat på.

Denne middagen kan du servere alene, som jeg gjør her, eller du kan steke et stykke fisk eller kjøtt å servere til.

couscous med fennikel og kikerter 2

1 stor fennikel
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
½ ts malt koriander
1 boks – 300 g Bonduelle kikerter
10-12 svarte oliven
3 dl couscous
½ ts salt
1 sitron
ca. 2 ½ dl kokende vann

Skjær et tynt lag av bunnen av fennikelen og kast. Skjær av tuppene med de grønne skuddene og legg til side. Del den så i to og skjær den i tynne båter. Skjær rødløken i tynne båter også og finhakk hvitløkfeddene. Ha dette i en stor stekepanne sammen med olivenoljen, salt, pepper og koriander. La det surre på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter, til det blir blankt og fint.

Ha couscousen i en skål sammen med saltet. Riv det gule av sitronskallet på den fine siden av rivjernet og ha i. Rør det sammen. Press ut sitronsaften i et litermål og fyll opp nok kokende vann til at det blir 3 dl totalt. Hell væsken over couscousen, rør rundt en gang og legg en tallerken over som lokk. La det stå slik i 4-5 minutter.

Ha kikertene over i et dørslag og skyll dem med kaldt vann før du har dem i  stekepannen. La dem steke med i noen minutter, til de blir gjennomvarme.

Bruk en gaffel til å få luft inn i couscousen før du heller den over på et serveringsfat. Fordel løk- og kikertblandingen over. Riv av de grønne skuddene fra fennikelen og dryss over.

Dette smaker skikkelig godt både varmt og romtemperert.

kikertsalat med couscous

couscoussalat med kikerter og løk

couscous med fennikel og kikerter

couscous med løk, kikerter og fennikel

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Jensen & Co, som blant annet har merkevaren Bonduelle her i Norge. 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *