Salat med halloumi og ovnsstekte grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Salat med halloumi og ovnsstekte grønnsaker

Jeg elsker denne salaten med halloumi og ovnsstekte grønnsaker! Smakene, fargene, lukten! Oh la la! Ja, jeg kan virkelig spise mat som dette veeeeeldig ofte!

Halloumi er en fastost laget på en blanding av ku-, geit- og sauemelk og har et veldig høyt smeltepunkt. Det gjør den perfekt å steke eller grille. Den er ikke spesielt spennende å spise som den er, men så god når den stekes på høy varme til den begynner å bli myk.

Du får kjøpt Halloumi i veldig mange av de vanlige dagligvarebutikkene, så sjekk hyllen der hvor du bruker å finne fetaost og fersk mozzarella.

I oppskriften her, bruker jeg vanlige rødbeter. Da jeg tok opp alle betene i grønnsaksbedet hjemme her om dagen, brukte jeg en blanding av røde- og gule beter i tillegg til de morsomme polkabetene. Det ble også kjempegodt.

LES MER! Prøv ut disse MINIPAIENE MED SPINAT OG FETAOST!

Så mange gode smaker!

Det endte nesten opp som en skikkelig hyllest til mine egne produkter, denne salaten, for jeg bruker både Fru Timians extra virgin olivenolje, Fru Timians Grønne stenfrie oliven og massevis av Chilipestoen min! Og det som er så morsomt er at selv om jeg egentlig trodde at jeg var litt for raus med chilipestoen første gang jeg lagde salaten, endte jeg opp med å ha på enda mer! De runde, milde smakene fra rotgrønnsakene er en helt perfekt kombo med chilipestoen! Mener jeg da 😉

LES MER! Her finner du ALLE PRODUKTENE I SMAKSSERIEN MIN!

Jeg håper du faller like pladask som meg for denne herlige salaten.

Ingredienser

500 g rødbet (3 rødbeter)
700 g søtpotet (2 søtpoteter)
4 ss olivenolje
0.5 ts salt
0.25 nykvernet pepper
250 g halloumi
25 g usaltede pistasjnøtter
100 g babyleaf mix salat
100 g fru timians grønne steinfrie oliven
25 g gresskarkjerner

Til chilipestoen
3 ss fru timians dillpesto tørr blading
5 ss kokende vann
4 ss fru timians olivenolje

Sånn lager du salat med halloumi og ovnsstekte grønnsaker

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Skrell rødbetene og søtpotetene og del i terninger på ca. 2 x 2 cm. Det er lurt bruke engangshansker på hendene og et dobbelt matpapir på skjærefjøla når du driver på med rødbetene.

Ha grønnsakene i en ildfast form. Ha over olivenoljen, salt og pepper og bland det sammen før du setter det i stekeovnen. Stekes i ca. 40 minutter. Min erfaring er at steketid på rødbeter varierer en del, så stikk en skarp kniv eller tynn pinne i en av rødbetbitene for å sjekke når de er gjennomstekte.

Del halloumiosten i skiver som er ca. 0,5 cm tykke. Varm en stekepanne eller grillpanne til den er god og varm og legg i skivene. Du skal ikke ha olje eller smør i pannen, bare legge skivene rett i. Stek på forholdsvis høy varme til osten blir gyllen før du vender den og steker like lenge på den andre siden.

Slik lager du chilipestoen

Ha den tørre blandingen i en skål. Rør inn det kokende vannet og la det svelle i 30 sekunder. Så rører du inn olivenoljen. Ønsker du å ha pestoen litt mer flytende, kan du røre inn litt mer olje.

Om du ikke har Fru Timians chilipesto, kan du selvfølgelig lage din egen eller bruke en ferdigkjøpt chilipesto.

Ferdiggjøring av salaten med halloumi og ovnsstekte grønnsaker

Grovhakk pistasjnøttene.

Fordel salatblandingen utover et serveringsfat. Fordel rødbet- og søtpotetbitene over der, før du har over de grønne olivenene, pistasjnøttene og gresskarkjernene.

Dandér de stekte halloumiskivene rundt om før du avslutter med chilipestoen.

Da er det bare å glede seg til å digge inn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon