Jeg er bestandig fullstendig lykkelig når jeg kan servere vakker mat som er bra for kroppen og som hele familien elsker! For det er jo ikke like enkelt bestandig å forene disse tingene.

Jeg kjenner jeg får lyst på en ny porsjon nå når jeg skriver denne saken og ser på bildene igjen. Det er noe med den renheten, smakene, vakkerheten som er fullstendig bedårende. Enig?

Som du kan se i oppskriften, topper jeg denne suppa med ramsløk. Ramsløk er en løkplante som vokser fritt i enkelte områder i Norge. Ramsløk er i grunn Norges svar på hvitløk. Den selges på glass med olje, nærmest som en pesto, i en del dagligvarebutikker med stort utvalg eller delikatesseforretninger.

Det hører med til sjeldenhetene at jeg har ramsløk i hus, så veldig mye oftere lager jeg en knallgod basilikumpesto og serverer til istedenfor. Italienerne bruker også det i sin minestronesuppe.

Oppskriften på en grønnsakssuppe må for all del aldri følges til punkt og prikke! Den er kun ment som et utgangspunkt. Du må for all del ikke la anledningen til å lage denne fantastiske suppa gå fra deg fordi de ikke har pastinakk på butikken! Da tilsetter du bare tilsvarende mengde med en annen rotfrukt.

Jeg bruker ingen kokt kraft når jeg lager denne, så for å få litt ekstra futt i kraften, bruker jeg noen baconstrimler. Heller ikke dem erstrengt tatt nødvendige. Så, les gjennom oppskriften og la den inspirere til å lage din egen duftende, deilige grønnsakssuppe!

Ale vektanslagene jeg har i oppskriften er for ferdigskrellede grønnsaker.

ravarer-til-gronnsakssuppe

Dette trenger du for å lage grønnsakssuppe til 4 personer
1 ss olivenolje
3 skiver bacon
200 g gulrot
200 g sellerirot
150 g pastinakk
150 g persillerot
250 g potet
2 stilker selleri
1 liten purre
1 løk
1 fedd hvitløk
2 laurbærblad
2 liter vann
1 grønnsaksbuljongterning eller tilsvarende mengde fond
150 g makaroni
5-6 reddiker
salt
nykvernet pepper
ramsløk til servering

En voldsom lang ingrediensliste her, som du kan se, men her er det altså lov til å velge og vrake litt etter eget forgodtbefinnende.

Varm olivenoljen i en gryte eller tykkbunnet kasserolle. Del baconstrimlene i småbiter og ha i oljen. Stek til baconet blir gyllenbrunt og sprøtt. Fisk bitene opp av kjelen og legg dem over på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.

Skrell alle grønnsakene og del dem i akkurat så jevne og fine terninger som du har tid og lyst til. Selleristilkene og purren deler jeg i tynne skiver og løken og hvitløken finhakker jeg. Ha alt på ingredienslista til og med vann og buljong oppi kjelen og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Ha i makaronien og kok videre i 5 minutter (hvis det er 5 minutter det står på pakkeanvisningen). Bruker du makaroni som har mye lenger koketid enn det, kutter du ned noen minutter på koketiden før du har i makaronien og øker med tilsvarende mange etter. Erfaringsmessi er 10-15 minutters koketid nok når grønnsaksbitene er såpass små.

Årest beste grønnsakssuppe!

Skjær reddikene opp i tynne skiver og ha dem oppi suppa 3 minutter før den er ferdig. Smak til med salt og pepper.

Årest beste grønnsakssuppe!

Slurp i vei og nyt livet!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Tips til en ellers god oppskrift:
    Bytt gjerne makaronene ut med knust tørrede fullkornstagliatelle eller pastaskruer, så blir suppa enda sunnere. Og det er også godt å enten supplere med brune bønner eller bruke det i stedefor kjøtt.

  2. Takk for påminnelse om grønnsakssuppe! Hadde en variant i forrige uke her og den gikk rett hjem. Din variant ser deilig ut, men som du sier så tar man det man har og det familien liker. Skal få det inn i ukemenyen en stund til fremover mens det enda er god tilgang på høstgrønnsakene.

  3. Hei, dette ser godt ut (og jeg synes du har valgt et utmerket navn på den) 🙂
    Legger du de sprø baconbitene oppi gryta igjen helt til slutt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *