Grønnsaksgryte
Jeg elsker virkelig fargerik mat! Spesielt når landskapet rundt meg er i vinterdvale, er det ekstra deilig å både se på og å spise mat med masse farger.
Ofte ender jeg opp med enten et indisk eller thai-touch på maten når jeg lager vegetarisk mat som dette. De er så flinke til å lage smakfull mat som hele familien bruker å elske.
Oppskrift på grønnsaksgryte
4 personer
2 fedd hvitløk
1 ½ cm fersk ingefær
2 ss olivenolje
½ ts spisskummen
1 ts gurkemeie
¼ chiliflak
¼-½ ts sambal oelek
2 ss curry paste – her bruker jeg en mild paste
2 bokser, á 4 dl, kokosmelk – jeg bruker helfet
1 søtpotet, ca. 600 g
4-5 poteter, ca. 600 g
150 g kålrot
2 gulrøtter, ca. 300 g
salt
pepper
1 rød paprika
1 brokkoli
3 vårløk
Til servering
kokt ris
naanbrød
Finhakk hvitløken og ingefæren og ha i en gryte sammen med oljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter. Ha i alt krydderet og la det surre videre i 2-3 minutter. Så har du i kokosmelken og koker opp.
Skrell rotgrønnsakene og del i forholdsvis store terninger. Ha i gryten, kok opp igjen og la det koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Del paprikaen i mindre biter og ha i gryten. La et koke videre i 5 minutter. Så deler du brokkolien og vårløken og har i. Kok i 4-5 minutter, så er gryten ferdig.
Server kokt ris til gryten.
Det er veldig godt med hjemmebakte naanbrød til denne gryten. Oppskrift på de du ser på bildet, kommer på bloggen i morgen.
God middag!
Hei
Denne gryten ser veldig god ut, men har en del ingredienser som jeg ikke bruker ofte. Kan den ferske ingefæren byttes ut med tørket ingefær (krydder), isåfall med hvor mye? Kan sambal oelek utelates?
Vil det endre smaken mye hvis disse endres?
Det går bra å bytte ut ingredienser. Bruk kanskje 1/4 ts tørket ingefær, Marie og 1/4-1/2 finhakket rød chili.
Marit