Omelett med kantareller

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Omelett med kantareller

Her om dagen fikk heldige meg levert en stor pose full av saftige og gyllenbrune, nyplukkede kantareller på døra. Tenke seg til! Helt fantastiskat noen bare gjør sånn! Vi har derfor kost oss med stekte kantareller i mange ulike former de siste dagene. En av mine største favoritter er en enkel omelett med store mengder sopp. Det er snadder det, folkens!

Omelett med kantareller

Dette trenger du for å lage omelett med kantareller til 2 personer
100-150 g kantareller
1 fedd hvitløk
10-15 g smør
1 klype Maldonsalt
4 egg
2-3 ss H-melk eller matfløte

Når du skal lage omelett til én eller to personer, er det bestandig kjekt å ha en liten stekepanne. Da får du litt tykkelse på omeletten. Har du det ikke. bruker du den minste, av de store, som du har.

Sett på grillelementet på stekeovnen din.

Start med å rense kantarellene. Det beste er å bruke en tørr pensel for å koste vekk jord- og barnålrester fra soppen. Ikke vask den, da blir den bare vassen og klissete. Riv store sopper opp i mindre biter.

Omelett med kantareller

Skrell hvitløkfeddet og finhakk det. Smelt smøret i stekepanna og ha i hvitløken. La det surre sammen med saltet i 1 minutt før du har i soppen og steker den til den begynner å få litt farge. Hvor lang tid det tar, avhenger av hvor vår soppen er.

Pisk lett sammen eggene og melken eller fløten og hell over soppen. La det steke i 3-4 minutter på medium varme til omeletten begynner å sette seg. Så setter du stekepanna under grillelementet i stekeovnen og lar den steke til den får gyllenbrune flekker og har fått en fast overflate.

Omelett med kantareller

Spis omeletten bare helt alene, akkurat som den er, eller server den til en god skive brød.

7 kommentarer til “Omelett med kantareller”

  1. Hei Marit!

    Bra, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    Hilsen Magne i VG

  2. Veldig godt, men mangler sort pepper pg dessuten skal alltid kantareller, eller sopp generelt svettes ut i panna før en tilsetter smøret!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon