Ukemeny uke 14

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 14

Hei godtfolk! Håper dere alle har hatt en fin påske! Det har jeg! Dere som følger meg i InstagramStory eller Snapchat – jeg heter Fru Timian eller frutimian der også – så at jeg tilbrakte første halvdel av påsken på treningsleir med Askim Friidrett. Der var det to treningsøkter om dagen, men ellers mye tid til fullstendig avslapping. Skikkelig herlig! Resten av påsken har jeg tilbragt hjemme. Jeg begynner å få vårfølelsen med nyvasket drivhus nå. Gleder meg sykt til det begynner å spire rundt oss.

Det blir litt vårlig stemning på maten den kommende uken også. Starter uken med restemiddag! Tenker det er greit å bruke opp rester fra påsken den siste påskedagen. Ta gjerne et dypdykk i kjøleskap og andre kjøkkenskap for å sjekke hva som finnes og hva som bør brukes opp først. Har du en boks med rømme, cottage cheese eller en kartong med surmelk stående – og som har gått ut på dato – kan du for eksempel lage amerikanske pannekaker til frokost (det gjordet jeg i dag) eller vafler på ettermiddagen. Er det muggflekker på rømmen eller cottage cheesen skal den ikke brukes!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 2. april – Restewok (sponset link)

I oppskriften her bruker jeg rester av juleskinke, men ettersom vi nå er ferdig med påsken, bytter vi pent og pyntelig ut juleskinken med lammesteken. Eller andre kjøttrester som du har liggende! Oppskriften er særdeles justerbar!

 

Tirsdag 3. april – Stekt torsk med grønnsaker og guacamole

Guacamole er skikkelig godt sammen med råstekte grønnsaker og stekt torsk. Denne middagen bruker å slå skikkelig godt an hos både små og store.

 

Onsdag 4. april – Kyllingwraps med avokado og rømme

Dette er en hverdagshelt, spør du meg! Kjempegod og superrask å lage!

 

Torsdag 5. april – Fiskekaker og grønnsaker i langpanne

Lag fiskekakene selv eller bruk ferdigkjøpte, som jeg gjør her, og putt dem i en lagpanne sammen med grønnsaker og matfløte, så har du en strålende middag uten veldig mye jobb.

 

Fredag 6. april – Baconsurret svinefilet med pastasalat

Det blir ekstra god smak av svinefileten når den blir surret av bacon før den stekes gyllenbrun og fin! Det blir skikkelig god smak det!

Her får den baconsurrede svinefileten følge av en av mine pastafavoritter – nemlig pasta med basilikumpesto. Jeg har laget den som en salat med også sukkererter og tomater denne gangen.

 

Lørdag 7. april – Supergod kylling tikka masala

Jeg elsker denne versjonen av kylling tikka masala! Så masse gode smaker! Mør kylling og fargerik mat!

 

Søndag 8. april – Grønnsaksgryte

Herlig, fargerik mat som smaker akkurat like godt hvilken som helst dag i uken! Det er en litt lang ingrediensliste til oppskriften, men den kan enkelt justeres ut fra hva du har tilgjengelig. Du kan også ta en titt i «Asia-hyllen» i butikken neste gang du er der, for å se hva du kan finne der.

 

Ukens kaker – Red velvet cupcakes

Jeg elsker red velvet cake i både stor kakeform og små muffinsformer! Red velvet er en luftig og god sjokoladekake som er fargesatt med rød konditorfarge eller for eksempel rødbetsaft. Da vil den endre litt smak også. Og så er det kremostglasur på toppen. Du skjønner godt at dette må bli strålende saker!

 

Ukens gjærbakst – Pizzasnurrer med kylling

Bare duften i huset når du steker disse pizzasnurrene er nok til å ta en ekstra liten dans! Spis i vei mens de fremdeles er varme og helt nystekte! Og frys ned resten, for de smaker alderes smashing opptint også!

 

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon