Amerikanske frokostpannekaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Amerikanske frokostpannekaker

Det er ikke akkurat hver dag jeg spiser pannekaker til frokost, men når jeg først gjør det, nyter jeg hver eneste munnfull til det fulle. I denne røra bruker jeg cottage cheese for å gjøre dem litt letter i konsistensen. Står ikke en boks klar i kjøleskapet, lager du pannekakene uten!

Halve kunsten med å få gode pannekaker er å finne riktig steketemperatur sånn at du ikke trenger å regulere varmen hele tiden, men bare helle i røre, snu pannekakene og kose deg med stekingen.

Har du frosne blåbær liggende i fryseren, kan du kjapt tine dem og røre dem sammen til et godt blåbærsyltetøy. De selger også poser med frosne blåbær i butkken som du kan bruke til dette.

Amerikanske frokostpannekaker

Dette trenger du til 20 frokostpannekaker
25 g smør
3 dl kulturmelk
150 g cottage cheese
2 egg
250 g hvetemel
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
50 g sukker
1 ts salt
smør eller olje til steking
lønnesirup til servering

Blåbærsyltetøy
400 g blåbær
150 g finkornet sukker

Smelt smøret og ha det oppi en bolle sammen med kulturmelken, cottage cheesen og eggene. Pisk det lett sammen. Bland alt det tørre i en annen bolle før du slår det over i melkeblandingen. Rør det kjapt sammen. Det er viktig at du ikke rører for mye. Dette blir en gangske tykk røre.
Ha litt smør eller olje i stekepanna og fordel 4 klatter røre i den. Stekes i 2 1/2–3 minutter på den første siden. Når boblene på toppen begynner å stivne er de klare til å snus. Stek dem raskt på den andre siden. Legg dem over på en tallerken og hold dem gjerne varme i stekeovnen (100 grader) til alle pannekakene er ferdig stekte.

Er blåbærene frosne, tiner du dem før du har dem i en bolle sammen med sukkeret. Det er lettest å få en godt syltetøy som ikke er sukrete når du bruker et helt finkornet sukker. Rør det sammen til syltetøy. Dersom du ønsker å fryse ned deler av syltetøyet, kan du røre inn 2 teskjeer med Jam – sylteversjonen – sammen med sukkeret. Da blir det ikke fullt så rennende. Rørt syltetøy holder seg 4–5 dager i kjøleskapet

Amerikanske frokostpannekaker

 

 

 

 

 

Ett kommentar til “Amerikanske frokostpannekaker”

  1. Veldig gode og tjukke! Brukte 1/3 del av sammalt mel, mindre sukker og neste gang skal eg prøve mer cottage cheese. Nam nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon