Ukemeny for uke 26
Hei kjære deg! Har du startet sommerferien? De to yngste i vår familie har nå akkurat kommet i feriemodus og har etter sigende tenkt å forbli i det de kommende 8 ukene. Det høres i grunn riktig så deilig ut! Jeg får henge i jobbstroppen en liten stund til. Det betyr imidlertid ikke at jeg kan være i litt feriemodus allikevel. Deilig!
Vi satser på at sommerværet har kommet også sånn at grillen kan benyttes litt oftere. Grillet makrell og hjemmelagde italienske pølser på grillen, er to grillfavoritter denne uken.
Jeg håper du finner deg mange gode favoritter denne uken! Ønsker deg en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 22. juni – Lettvint pastasalat med erter, oliven og fetaost
Pastasalater i alle mulige varianter er slageren som definitivt aldri går av moten. Så utrolig takknemlig å jobbe med – du kan tilsette nesten hva du vil av smaker, og det blir godt – og så deilig lettvint.
Tirsdag 23. juni – Midtsommer – Rømmegrøt
Midtsommer betyr rømmegrøt til middag! Det har det i alle fall bestandig betydd hjemme hos oss. Skikkelig kraftig og god grøt, akkurat som rømmegrøt skal være. Jeg liker veldig godt å ha litt god spekemat til!
Onsdag 24. juni – Grillet makrell med sprøtt skinn
Har du lyst til å lage superduper god middag? Da kan du lage dette!
Torsdag 25. juni – Stekt torsk med rotgrønnsaker og guacamole
Guacamole kan spises til veldig mye mer enn fredagstacoen! Den smaker aldeles strålende til stekt torsk, som her!
Fredag 26. juni – Hjemmelagde italienske pølser
Dette er jo egentlig ikke ordentlige pølser, men jeg kaller dem for det allikevel. Jeg blander karbinadedeig og svinekjøttdeig og smakssetter med massevis av urter før jeg pakker porsjonspakker – som da er rullet som pølser – inn i aluminiumsfolie. Disse er kjempegode!
Lørdag 27. juni – Små burgere med pulled chicken
Det tar litt tid å gjøre klar kyllingen til disse burgerne, men 90 % av tiden fikser den seg helt selv. Og resultatet er så godt at det er vel verdt å vente på!
Søndag 28. juni – Biffspyd servert med auberginedipp og yoghurtdressing
Elsker denne maten! Rett og slett!
Ukens kake – Ananas- og kokoskake med blåbærglasur
Jeg er glad i kaker som ser flotte ut, smaker smashing (selvfølgelig) og som er fullt mulig for en ikke-konditor å lage. For samme hvor mange kaker jeg har lagd i mitt liv, kommer jeg aldri til å bli god på ekstravagant kakepynting. Så hvis det samme gjelder for deg, er dette kaken å lage! (Du kan selvfølgelig lage den selv om du er veldig flink til å pynte kaker også 🙂 )
Ukens deilige gjærbakst – Kjempegode brødpinner – grisinni
Dette er snadder. Intet mindre. Jeg elsker disse brødpinnene. De er perfekt å sette på bordet når du får gjester eller når dere bare har lyst på godt brød til maten.
En riktig god uke til deg!