Ukemeny for uke 48

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 48

I det siste har det vært veldig mye snakk om kjøttforbruket vi har her i landet. Jeg bruker ikke å moralisere om verken det ene eller andre her på bloggen, og det tenker jeg ikke å begynne med nå heller. Men, jeg tenkte at jeg kunne gi meg selv en utfordring som passer inn i temaet. Fra nå av kommer jeg derfor til å ha meat free Mondays – eller kjøttfrie mandager. Ikke at det kommer til å bli noen stor forandring på bloggen. Jeg bruker jo bestandig å ha ganske mye fisk og også endel vegetariske retter på bloggen. Håper du har lyst til å bli med på utfordringen også!

Nå til helga er det jo første søndag i advent. Det synes jeg er skikkelig stas! Jeg elsker adventstiden! Masse levende lys og hyggelige bakestunder sammen med barn og venner.

Jeg ønsker deg en superduper uke! Og husk; nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 48

 

Mandag 25. november – Pytt i panne

Da jeg spurte etter gode restemiddagstips på Facebook her om dagen, var det mange som hadde pytt i panne som sin favoritt. Fantastisk måte å bruke opp rester på.

Ukemeny for uke 48

 

Tirsdag 26. november – Kjapp risgryte med kalkunfilet

Om du bruker kalkunfilet eller kyllingfilet i denne retten, spiller egentlig ikke noen stor rolle. Godt blir det samme hva!

Ukemeny for uke 48

 

Onsdag 27. november – Wok med risnudler og svinefilet

Jeg er så barnslig at jeg synes det er veldig moro å spise med pinner. Det er noe med denne slurpingen som må til for å få i seg hele måltidet, som jeg er særdeles barnslig begeistret for. Derfor spiser jeg bestandig med pinner så snart det er det minste asiatiske hintet i maten.

Ukemeny for uke 48

 

Torsdag 28. november – Risotto med blomkål, erter og stekt laks

Jeg simpelthen elsker mat som dette! Det er superenkelt å lage. Består av noen få, gode råvarer som er lett tilgjengelig. Og, det smaker akkurat like godt som det ser ut.

 Ukemeny for uke 48

 

Fredag 29. november – Snaddermat!

Når jeg får forskjellig småmat som dette plassert foran meg, er jeg et lykkelig menneske. Bruk gjerne scampi som er merket med at de kommer fra miljøvennlige oppdrettsanlegg.

Ukemeny for uke 48

 

Lørdag 30. november – Lammecarré med ratatouille

Carreen er et eksklusivt stykke kjøtt, og må behandles deretter. Det smaker definitivt best når det får lov til å ha en rød kjerne etter steking.

Ukemeny for uke 48

 

Søndag 1. desember – Sprø vårruller med kylling og grønnsaker

Jeg går for et litt utradisjonelt valg på 1. søndag i advent i år. Vårruller er bestandig en stor suksess i heimen, så det tror jeg blir skikkelig bra!

Ukemeny for uke 48

 

Dessert – Bak en adventskrans

Jippi! I dag er det første søndag i advent. Sviblene har allerede stått klare en stund hjemme hos oss, så jeg gleder meg stort til å sette ut til å sette ut lilla lys og komme inn i adventstiden.

Ukemeny for uke 48

En riktig god adventsuke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon