Ukemeny uke 15

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 15

Herlighet, folkens, så fort disse ukene går! Plutselig er det klart for en ny uke, og nå har vi kommet helt til uke nummer 15! Endelig har vi våren i sikte også!

Denne uken er det mye spennende som skjer for meg! Jeg starter uken med å være dommer i NM i kjøtt! Det kjenner jeg skal bli riktig så spennende! Følger du meg på SnapChat eller Instagram Story kommer du garantert til å se mer fra hva som skjer her! Jeg heter Fru Timian alle steder.

På fredag må dere følge med på mine sosiale medier. Da får jeg nemlig besøk av Marianne Pfeiffer

Vi må ha litt god mat denne uken også! Som vanlig er det litt av hvert å finne i ukemenyen; både rødt- og hvitt kjøtt, fisk og vegetar i tillegg til en kake og en gjærbakst. Da er det forhåpentligvis noe for enhver smak.

Ønsker deg en strålende fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 9. april – Fiskegrateng med laks og spinat

Jeg elsker denne fiskegratengen og har laget den maaaange ganger! Fargene blir så flotte og smaken blir likedan! Ungene elsker den også!

 

Tirsdag 10. april – Koteletter med maissalat

Gyllenstekte, saftige koteletter bruker å være populær middag å servere! Her får kjøttet følge med en forfriskende maissalat!

 

Onsdag 11. april – Spagetti med lettvint tomatsaus

Når du vil ha super middag på særdeles kort tid, er dette middagen å ty til! Du bruker maks 20 minutter fra du setter i gang til middagen står klar på bordet. Og det må jo kunne ansees som godkjent.

 

Torsdag 12. april – Saftig torsk surret i spekeskinke

Kombinasjonen torsk og bacon er i mitt hode bestandig vellykket! Det hvite, flakete fiskeskjøttet sammen med gyllenbrunt og sprøstekt bacon får meg til å spise akkurat litt mer enn jeg hadde tenkt. Bestandig! Her bytter jeg ut baconet med tynne spekeskinkeskiver. Og det blir også skikkelig snadder.

 

Fredag 13. april – Kjøttboller og tomatsaus i langpanne

Dette er virkelig en super Familiemiddag med stor F! Elsker gode kjøttboller! Og det vet jeg særdeles godt at jeg ikke er alene om å gjøre.

 

Lørdag 14. april – Kinesiske kyllingpyd

Jeg kan ikke garantere at det er akkurat sånn de ville ha lagd og servert disse kyllingspydene i Kina. Men oppskriften er iallfall inspirert av en kinesisk oppskrift jeg fant i et eller annet magasin. Det jeg helt klart kan garantere, er at smaken er helt eminent og at kyllingen er skikkelig saftig – under forutsetning av at den ikke stekes alt for lenge. 

 

Søndag 15. april – Paikake med ost og skinke

Denne gjærkaken var en stor familiefavoritt hjemme hos oss mens jeg vokste opp. Den er fremdeles skikkelig populær når jeg serverer den hjemme hos med nå.

 

Ukens kake – Smuldrepai med blåbær

Denne smuldrepaien er så god at den må spises også når det egentlig ikke er blåbærsesong! Om du ikke har blåbær liggende i fryseren fra fjorårets bærplukking, har de heldigvis poser liggende i frysedisken i butikken!

 

Ukens gjærbakst – Eltefritt brød med fullkornshvetemel

Har du en gammel Römertopf eller jerngryte stående hjemme, er det bare å pusse vekk støvet, røre sammen deigen til dette eltefrie brødet og sette i gang med bakingen!

 

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon