Ukemeny for uke 30

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 30

Hei godtfolk! Jeg er så utrolig takknemlig for alle de positive og hyggelige tilbakemeldingene dere gir meg! Tusen takk til dere alle som sender mail, skriver meldinger på Facebook, bloggen og Instagram og som, ikke minst, kommer bortom meg når dere ser meg! Forrige uke var jeg på Gladmatfestivalen i Stavanger i 3 dager, og da var det mange som kom bort for å slå av en prat om både bloggen og oppskrifter. Jeg setter virkelig veldig stor pris på dette!

Det er allerede søndag igjen og det betyr jo at det er på tide å sette opp en ny ukemeny. Jeg håper at du har lyst til å prøve deg på flere av de rettene jeg har satt opp som forslag denne uken – så kan du jo blande dagene ut fra hva som passer deg best!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 25. juli – Rødbetsalat med fetaost og oliven

Hvis du er så heldig å finne ferske rødbeter i butikken, kan du veldig gjerne bruke dem i denne gode salaten. Her skjærer jeg dem i skiver og baker i stekeovnen sammen med litt honning. Da blir de skikkelig sødmefylte og gode.

73fm06001

 

Tirsdag 26. juli -Kyllingsalat med chorizo og byggris

Det er massevis av gode smaker i denne lekre kyllingsalaten!

kyllingsalat med chorizo og avokado

 

Onsdag 27. juli – Pølse i brød med skikkelig godt tilbehør

Jeg er særdeles svak for en god pølse i brød. Skikkelig smakfullt og godt. Har har jeg lagd to tilbehør som passer som fot i hose til – èn aubergine- og yoghurtsaus og én sennepsmajones med grønn chili. Herlig!

grillpolse-med-auberginedipp-og-sennepsmajones-4

 

Torsdag 28. juli – Grillet ørret med nypoteter og dillsaus

Små ørreter passer godt å grille. Her griller jeg hver enkelt i en fiskegrillrist, som er veldig kjekt. Har du ikke det, kan du veldig godt bruke aluminiumsfolie – det gjør jeg også ofte. Legg et dobbelt lag på grillristene og smør det med litt olje før du legger fiskene oppå.

Du kan selvfølgelig også bruke ørretfileter til grillingen.

grillet-orret-med-dillsaus

 

Fredag 29. juli – Grillede lammekoteletter med råstekte grønnsaker og pesto

Dette er sommermat med stor S! Så utrolig herlige farger! Blir glad bare jeg ser på! Heldigvis smaker det akkurat like smashing som det ser ut. Du kan bytte ut lammekotelettene med svinekoteletter dersom det er mer tilgjengelig.

grillet lammekotelett og pesto, klikk

 

Lørdag 30. juli – Tyrkisk pizza på grillen

Denne kjempegode innbakte, tyrkiske pizzaen kan du lage enten på grillen eller i stekeovnen. Her er det den herlige kombinasjonen av spinat, fetaost og hvitløk som får utgjøre fyllet.

tyrkisk-pizza

 

Søndag 31. juli – Grillet kveite med linser og cherrytomater

Kveite er en fantastisk god fisk å legge på grillen eller i stekepanna. Den er fast i fisken og smuldrer derfor  ikke opp som en del annen fisk lett kan gjøre når den grilles og stekes. Her pensler jeg en chili- og persilleinfisert olje på skivene før de legges på grillen. Til serverer jeg kokte linser og bakte tomater. Godt, enkelt!

grilla-kveite-med-cherrytomater-og-linser

 

Ukens kake – Lettvint pai med fyll av creme fraiche og bringebær

Klar for en deilig kake i løpet av uken? Da kan du rett og slett lage denne! Den ser ut som en pai, men det er faktisk en kakebunn jeg lager og trykker ut i paiforma, så den går enda mye fortere å lage enn en paideig. Den får en litt karamellaktig smak. Veldig god.

baerkake-med-creme-fraiche

 

Ukens gjærbakst – Fougasse

Dette må være ett av verdens vakreste brød! Og så er de så gode i tillegg. Herlig!

fougasse-2

En riktig god uke til deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon