Herlighet som disse ukene flyr avsted. Til torsdag er skoleferien til ungene over og hverdagen kommer for hele familien! Tror det er noen som vil synes det blir tidlig å stå opp litt over syv 🙂 Samtidig vet jeg at de gleder seg veldig til å starte opp igjen. Nå er det ungdomsskolen for begge to her i huset. Spennende!

Følg med i uken som kommer, for da kommer jeg til å ha stort fokus på matpakker her på bloggen! Matpakker som passer for både små og store.

Vil du se litt mer av hva som skjer i blogglivet – og som ikke vises på selve bloggen – finner du meg på Snapchat som frutimian og også på Instagram som Fru Timian. Nå kan du også få disse små historiene på Instagram. Følg meg gjerne!

Jeg håper du får en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 15. august – Laks med pasta og grønnsaker

Vi starter uken med en stor familiefavoritt. Laks, pasta og grønnsaker i skjønn forening. Og med verdens enkleste saus!

stekt-laks-med-pasta-og-gronnsaker-2

 

Tirsdag 16. august – Kjapp risgryte med kalkunfilet og squash

Jeg har en stor forkjærlighet til middager som lages i én gryte eller panne. Det er så deilig å slippe å måtte vaske opp uendelig mange kjeler etter en vanlig hverdagsmiddag. Denne risgryta passer inn i den kategorien. I tillegg er den kjapp å lage og god å spise! Da er det bare stas!

Du kan bytte ut kalkunkjøttet med kylling.

kalkunpilaff

 

Onsdag 17. august – Spansk potetomelett

En real omelett er helt topp som en god middag. Her bruker jeg potetskiver, som jeg koker i noen minutter før jeg har i. Bruk gjerne rester av både potet og andre middager i omeletten.

potetomelett1

 

Torsdag 18. august – Fiskekaker med revet gulrot

Gode fiskekaker går virkelig aldri av moten! Så enkelt er det. Heldigvis finnes det etterhvert ganske mange gode fiskekaker å få kjøpt i butikken også, så du kan selvfølgelig bruke det til denne middagen. Har du lyst til å prøve deg på dine egne, kan jeg slå fast at det er like lett å lage fiskekaker som kjøttboller.

fiskekaker-med-revet-gulrot

 

Fredag 19. august – Tacopanne med kylling og chorizo

Gode smaker, akkurat passe sterkt, sprø skjell og kremaktig guacamole. Vi krever da ikke mer enn det 😉

taco-panne-kylling-og-chorizo

 

Lørdag 20. august – Grillede kebabs med yoghurtdressing

Morsomme kjøttspyd av en blanding av kjøttdeig og karbonadedeig.

kebabs-med-gulrotdressing

 

Søndag 21. august – Grillet lammelår med råstekte grønnsaker

Dette er sommermat med stor S! Så utrolig herlige farger! Blir glad bare jeg ser på! Heldigvis smaker det akkurat like smashing som det ser ut.

grillet lammekotelett og pesto, klikk

 

Ukens dessert – Hjemmelaget is med Oreokjeks

Du trenger bare 4 ingredienser for å lage denne gode isen full av Oreokjeks. Her har jeg laget den i små former, men mengden passer også fint å ha i en brødform.

hjemmelaget is uten ismaskin med oreokjeks

 

Ukens gjærbakst – Blomsterbrød

Jeg blir glad bare av å lese navnet på disse brødene! Blomsterbrød! Hvilket herlig navn! Og så fint som det er å legge helt på bordet også, så kan alle rive av de rundstykkene de ønsker.

rundstykker-stekt-i-rundform

 

En riktig god uke til deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *