Tenk, vi er allerede over halvveis i juni! Rabarbrasesongen har allerede vært over oss i flere uker (iallfall her sørpå) og de norske jordbærene er ikke langt unna! Jeg elsker denne årstiden! Alle fargene, luktene fra blomster og naboens grilling, og jeg elsker varmen!

Og jeg elsker de lyse sommerkveldene som er som skapt for god mat og kos.

Ukemenyen for den kommende uken byr på litt av hvert. Både grilling og gryte – noe for det lunefulle norske sommerværet med andre ord!

Håper du finner mye du har lyst til å lage! Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 17. juni – Laks med pasta og grønnsaker

Dette er virkelig en av de store middagsgjengangerne hjemme hos oss! Det er kjempegodt og veldig fort gjort å lage. Perfekt for hverdagsmiddager!

 

Tirsdag 18. juni – Mexikansk gryte med ris

Denne gryten har i mange år vært en stor favoritt hos husets tenåringssønn!

 

Onsdag 19. juni – Pasta carbonara

Det er ikke mange ingredienser du trenger for å lage denne klassikeren: pasta carbonara! Ikke trenger du mye tid heller, for den er riktig så kjapp å lage!

 

Torsdag 20. juni – Stekt torsk med grønnsaker og guacamole

Råstekte grønnsaker er bestandig popolært å servere, og det er veldig godt sammen med stekt torsk og guacamole.

 

Fredag 21. juni – indisk linsesuppe og nybakte naan

Linsesuppe er både supergodt, sunt og billig – og det må jo være en killerkombo for de aller fleste! Her har jeg bakt naanbrød som jeg serverer til. Det trenger du jo selvfølgelig ikke, men godt, det kan jeg love deg at det blir.

 

Lørdag 22. juni – Biffspyd med grillede tomater og kålstuing

Den norske sommerkålen er nå i butikkene og det må vi feire med å lage herlig kålstuing. Smaker smashing godt sammen med disse biffspydene!

 

Søndag 23. juni – Kyllingsalat med blåmuggost og honningristede nøtter

Mmmm. Dette er skikkelig snaddermat! Perfekt å servere både på syforeningsmøte og når man bare skal kose seg hjemme. Bruk gjerne kyllingfileter med skinn, hvis du finner det, for det sprøstekte skinnet gir et ekstra piff til den ferdige rette. Og de honningristede nøttene blir altså SÅ gode!

 

Ukens dessert – Melonsalat med jordbær og mynte

Man blir jo glad bare man ser fargene på denne salaten! Og bedre blir det når man smaker på den også. Er så frisk og god i smaken!

 

Ukens gjærbakst – Fougasse

Elsker disse franske, rustikke brødene!

 

En ritkig god uke til deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *