Ukemeny for uke 7

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 7

Tenk at vi allerede er i uke 7! Det var jo akkurat jul og nå er vi i midten av februar. Det er vel et typisk alderdomstegn at jeg synes tiden flyr avgårde så fort! (Jeg har bursdag neste uke!) Jeg er masse på farten denne uka, så her må det bli mange lettvinte og gode middager på menyen.

Håper du finner deg noen favoritter! Og husk: nyt livet og nyt maten!

Mandag – Tomat- og grønnsakssuppe med pastaskruer

Jeg har flere ganger skrevet om suppens tre S-er. Alle tre er hjertelig tilstede når du spiser denne suppa. Ble du litt nysgjerrig på hva de tre S-ene står for? Svaret finner du om du trykker på overskriften.

Ukemeny for uke 7

 

Tirsdag – Gratinert torsk og fennikel

Torsk og fennikel er og blir en god kombinasjon. Her får de i tillegg følge med basilikumpesto og blir en riktig så smakfull trio.

Ukemeny for uke 7

 

Onsdag – Pytt i panne med posjert egg

Den hjemmelagde pytt i panna er mye bedre enn de du kan plukke med deg fra frysedisken i butikken. Mye billigere er den også. Her bruker jeg gårsdagens potet- og gulrotrester, sper på med grønne erter fra fryseboksen og topper det hele med perfekt posjerte egg.

Ukemeny for uke 7

 

Torsdag – Kotelettgryte med pærer

Koteletter er kjempegodt så lenge som du ikke steker dem til de ender opp som en utgått skosåle! Å brune dem først for så å putte dem i en gryte, er én god løsning på akkurat det problemet.

Ukemeny for uke 7

 

Fredag – Tex-mex med kylling og chorizo

Når du kjenner trangen etter fredagstaco (som kan skje hvilken som helst dag i uka) og samtidig kjenner at eventyrlysten leker litt med deg, er det denne forma du trenger! Gode smaker, akkurat passe sterkt, sprø skjell og kremaktig guacamole. Vi krever da ikke mer enn det!

Ukemeny for uke 7

 

Lørdag – Torsk med rødvinssaus

Det er ikke lenge siden jeg hadde denne oppskriften på bloggen, men ettersom vi er midt i den beste skreitida nå, kommer den igjen nå! Her lager jeg rødvinssaus som jeg serverer sammen med torskeskivene. Vil du heller ha et klassisk Sandefjordsmør til, finner du oppskriften på det her.

Ukemeny for uke 7

 

Søndag – Helstekt oksefilet

Dette er fantastisk god mat som passer perfekt når det skal være litt ekstra stas! Helstekt oksefilet med rosenkål og bacon. Det er fantastisk godt, og med et termometer for å stikke godt inn i kjøttet, er du garantert et perfekt stekeresultat.

Ukemeny for uke 7

 

Dessert – Engelsk buttedeigskake med bringebærfyll

Dette er en skikkelig saftig og deilig kake. Her bruker jeg bringebærsyltetøy fra fryseren, men du kan også bruke kjøpt fra glass eller frosne hele bringebær.

Ukemeny for uke 7

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon