Ukemeny for uke 46

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 46

Kombinasjonen av regnvær og influensa på andre uka krever mye god mat for å holde humøret oppe. Ukas meny er derfor preget av varmende retter fulle av godsaker som kroppen trenger. Heldigvis er det sånn at disse rettene er helt fortreffelige å spise når du er helt frisk også!

God uke til deg! Og husk, nyt maten og nyt livet!

Mandag – Minestronesuppe med pesto

Det finnes sikkert like mange oppskrifter på en minestronesuppe som det gjør italierene! Suppen som er den italienske versjonen av norsk grønnsakssuppe. Kanskje med litt friere tøyler enn den norske varianten? Mitt inntrykk er at innholdet i minestronen varieres enda mer enn i grønnsakssuppa. I min utgave her, bruker jeg deilig pesto oppi!

Ukemeny for uke 46

 

Tirsdag – kinesiske kyllingspyd med ris

Jeg kan ikke garantere at det er akkurat sånn de ville ha lagd og servert disse kyllingspydene i Kina. Men oppskriften er iallfall inspirert av en kinesisk oppskrift jeg fant i et eller annet magasin. Det jeg helt klart kan garantere, er at smaken er helt eminent og at kyllingen er skikkelig saftig – under forutsetning av at den ikke stekes alt for lenge.

Ukemeny for uke 46

 

Onsdag – pastasalat med avokado, cherrytomater og bacon

Når trangen etter god mat (som i og for seg er ganske så konstant) gjør seg sterkt gjeldende på en ettermiddag når trangen etter å stå kokkelerende ved kjøkkenbenken ikke er tilstede, er pastasalat bestandig et godt alternativ. Utrolig enkelt og kjapt å lage, og godt er det ingen som kan betvile at det er. Perfekt kokt pasta med godt krydder er alltid godt etter min smak.

Ukemeny for uke 46

 

Torsdag – Fiskepinner med potetpuré og brokkoli

Det er ikke bestandig de helt store tingene som skal til for å forenkle hverdagen. Èn ting som har forenklet fiskemiddagsgjennomføringen her i huset er at den lokale Rema 1000 butikken har begynt å selge fersk fisk. Her ute på landet er ikke utvalget det aller største og da må man se positivt på alle små forbedringer som finnes.

Ukemeny for uke 46

 

Fredag – Pølsepizza

Min første pizzakjærlighet var utvilsomt pølsepizzaen! Den trønderske 80-talls versjonen (eller var det sent 70-tall?) var milelang unna den italienske originalen. Men du så god den var! Mm! Den hadde ganske tynn bunn, så akkurat på det punktet var den litt Italiainspirert. Ikke kantene, da. De var gode og tykke og jeg elsket dem.

 

Ukemeny for uke 46

 

Lørdag – Lammecarré med ratatouille

Lammecarreen kommer fra ryggen på lammet. Det er lammeryggen med ribbena på. For å få skikkelig lekre career, må du skjære vekk det kjøttet som sitter mellom ribbeina. Det er som oftest gjort når du kjøper kjøttet i butikken.

Ukemeny for uke 46

 

Søndag – Laks med agurksalat og dillpoteter

I barndommen sto det veldig ofte laks på menyen på søndagene. Lakseskiver som hadde trekt i godt krydret vann sammen med kokte poteter, agurksalat, rømme og smeltet smør. Jeg brukte bestandig å ha på store mengder smeltet smør oppå rømmen. Smøret størknet og smakte fantastisk godt blandet med den sure rømmen.

Ukemeny for uke 46

 

Dessert – Panna cotta med bringebærsaus og hele blåbær

Fisk og deilig panna cotta lagd med yoghurt, bringebærsaus og blåbær til pynt.

Ukemeny for uke 46

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon