Ukemeny for uke 26
Sommerferie! Om det nå ikke gjelder for deg ennå, kjenner du det iallfall på kroppen dersom du har skoleunger i hus. Vi er inne i den lyseste uka av året (eller var det kanskje forrige) og vi håper på så mange fine dager som overhode mulig.
Så lenge som jeg bor her i Norge, tenker jeg det er viktig å ikke sidestille sol og varme med gode dager. Det er fullt mulig å ha gode arbeidsdager og feriedager selv om regnet kommer dalene. Jeg håper jo på sola, men får i grunn bare ta det været som skulle finne på å dukke opp!
Håper du får en fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 24. juni – Fiskeburger med dressing og ketsjup
Dette er en stadig tilbakevennende favoritt her i huset! Lag gjerne dine egne fiskekaker hvis du har tid og lyst! Heldigvis er det nå også mulig å kjøpe gode fiskekaker i mange dagligvarebutikker.
Tirsdag 25. juni – Fylt omelett med kylling og gulrot
12-åringen her i huset har etterhvert blitt en kløpper til å lage omelett. Han får gjerne lage min også! Her fyller jeg omeletten med kyllingkjøtt og gulrotstrimler for å gi det hele litt mer middagsfølelse.
Onsdag 26. juni – Ost- og skinkegrateng
TIl denne gratengen bruker jeg rett og slett skinkepålegg som jeg blander sammen med pasta og purre og lager grateng av. Har du et helt stykke med skinke liggende, kan du selvfølgelig bruke det.
Torsdag 27. juni – Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter
Jeg liker veldig godt å lage grillspyd når jeg skal grille. Alt er liksom så enkelt å greit når jeg får trædd råvarene inn på et spyd. Her er det kylling som får følge med sitrongress og cashewnøtter! Snadder!
Fredag 28. juni – Hjemmelagd lasagne
Jeg spiser med glede lasagne både sommer og vinter! Det er noen retter som er bare sommerretter eller vinterretter. Lasagne, er for meg, en skikkelig helårsrett!
Lørdag 29. juni – Grillet ørret med nypotet og dillsaus
La for all del ikke være hindre deg i å fyre opp grillen for å grille disse fantastiske ørretene! Jeg har stått i garasjen og grillet mang en gang. Funker det også!
Søndag 30. juni – Stekt svinefilet med sursøt saus
Det å lage sin egen sursøte, tomatbaserte saus, tar nøyaktig 4 minutter, hvor 3 av minuttene er fullstendig uten arbeid, så her er det bare å skride til verks.
Dessert – Ananas- og kokoskake med blåbærglasur
Jeg er glad i kaker som ser flotte ut, smaker smashing (selvfølgelig) og som er fullt mulig for en ikke-konditor å lage. For samme hvor mange kaker jeg har lagd i mitt liv, kommer jeg aldri til å bli god på ekstravagant kakepynting.
God uke til deg!
Her var det mye som fristet 🙂
Så bra Elin! Riktig god uke til deg! 😉
Hei, nå er avstemmingen i gang! 🙂
http://www.egedenne.com/2013/06/the-independent-blogger-award-time-to.html
Lykke til! 🙂