Ukemeny for uke 50

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 50

Fire kakebokser har blitt fyllt opp her i huset i dag! Jeg koser meg skikkelig når jeg kan sulle på kjøkkenet med julemusikken på mens gode dufter spres rundt meg!

Klikk deg inn til alle julebakstoppskriftene på bloggen her! 

Det er ikke så mye julestemning over middagene i ukemenyen ennå. Tenker det er greit å vente litt til med den, så her er det gode og lettvinte hverdagsmiddager og litt ekstra til helgen.

Til fredag er det Luciadagen, så nederst i ukemenyen finner du oppskrift til luksusvarianten på lussekattene – safrankringler! De er helt nydelig gode! Og vil du heller bake de tradisjonelle lussekattene, finner du oppskriften på dem her!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 9. desember – Pasta med grønnkålspesto og stekt laks

Alle dere som leser bloggen mer eller mindre fast, vet at jeg elsker pesto. Gi meg en skje med pesto, og jeg er fortapt! Derfor var dette nye bekjentskapet særdeles kjærkomment.

I tillegg til å være en drøm for sansene – og ikke minst øyet – er denne middagen gull for kroppen å spise også. Grønnkål er jo virkelig full av godsaker, og det er fisken også.

 

Tirsdag 10. desember – Salat med bulgurhvete, tomater og chevre

Kjempegod og enkel salat som metter godt! Du kan bruke couscous, perlespelt eller byggris istedenfor bulgurhveten hvis det er lettere å finne i butikken.

 

Onsdag 11. desember – Quesadillas med kylling og sopp

Quesadillas er perfekt å lage både når du starter fra begynnelsen, som jeg gjør her, og når du har rester som skal brukes opp. Putt restene i en tortillalefse, ha over litt ost og la den smelte, og voila så har du et aldri så lite festmåltid!

 

Torsdag 12. desember – Tomatsuppe med grønnsaker og pasta

Jeg elsker denne suppen! Har laget den utrolig mange ganger, med store og små endringer, og den blir like godt mottatt hver eneste gang!

 

Fredag 13. desember – Sushisalat

Elsker mat som strutter av farger og smak!

 

Lørdag 14. desember – Stifado, gresk kjøttgryte (sponset link)

Fy flate! Denne gryten er god! Er du litt lik meg, kommer du garantert til å elske den!

Det var bare så vidt jeg fikk oppskriften, for den har vært en dypt bevart fmiliehemmelighet i mange år. Heldigvis ble kokken til slutt overtalt.

 

Søndag 15. desember – Kylling i panne med tomater og estragon

Langpannemat er etter min smak helt topp å servere i nærmest hvilken som helst anledning – fra enkel hverdagsmat en tirsdag i januar til festmat en lørdag i juli. Det geniale med langpanneretter er at de nærmest lager seg selv.

 

Ukens julebakst – Sarah Bernard i langpanne

Utrolig kjekt å lage Sarah Bernard i langpannen!

 

Ukens gjærbakst – Safrankringler

Dette er de beste lussekattene jeg har spist noen gang! Bare så det er sagt! Her finnes det definitivt ingen beskjedenhet å spore. For de ble altså så utrolig gode. Det er jo egentlig ikke lussekatter, kringleformet som de er, men oppskriften er den samme. Men, jeg gir disse en skikkelig pimping så snart de kommer ut av stekeovnen. Da pensler jeg dem med smeltet smør og dypper dem i sukker. Du kan jo tenke deg hvor godt det må bli!

 

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 50”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon