Salat med bulgurhvete, tomater og chevre

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Salat med bulgurhvete, tomater og chevre

Noen ganger er salaten det perfekte tilbehøret til middagen, mens den andre ganger er selve middagen. Eller lunsjen. Og jeg er særdeles svak for mettende middagssalater med gode smaker! Som for eksempel denne salaten med bulgurhvete, hasselnøtter, kokte egg, chevre og en god vinaigrette.

Bulgurhvete er hvete som kokes, tørkes og knuses – det er gjort før du kjøper den – og som vi koker igjen før bruk. Om du ikke får tak i bulgurhvete, kan du gjerne bruke couscous til denne oppskriften.

Kanskje dette kan bli en ny middagsfavoritt hos deg også?

LES MER! Disse ELTEFRIE BAGUETTENE ER KJEMPEGODE TIL SALATEN!

Ingredienser

Bulgurhvetesalat med chevre og egg

180 g bulgurhvete
1 ts salt
4 egg
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 ss eplecidereddik
1 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
3 vårløk
16 cherrytomater
50 g ruccola
100 g chevre
25 g hasselnøtter

Slik gjør du

Kok bulgurhveten i saltet vann, etter anvisning på pakken. Ha eggene i en kjele med kaldt vann. La de være med på oppkoket og kok dem så i 8 minutter. Hell over kaldt vann, skrell og del i to.

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet. Ha det i en liten bolle sammen med olivenolje, eddik, flaksalt og pepper. Pisk det sammen. Når bulgurhveten er ferdig kokt, heller du av vannet. Hell så vinaigretten – oljeblandingen – over bulgurhveten og rør det sammen. La det avkjøles i 10–15 minutter.

Skjør vårløken i ringer og del cherrytomatene i to. Bland det inn sammen med bulgurhveten og ruccolasalaten. Hell det over på et serveringsfat. Fordel utover eggene. Skjær chevren i skiver og fordel. Dryss over hasselnøttene før du drysser litt flaksalt og nykvernet pepper over til slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon