Noen ganger er salaten det perfekte tilbehøret til middagen, mens den andre ganger er selve middagen. Eller lunsjen. Og jeg er særdeles svak for mettende middagssalater med gode smaker! Som for eksempel denne salaten med bulgurhvete, hasselnøtter, kokte egg, chevre og en god vinaigrette.

Bulgurhvete er hvete som kokes, tørkes og knuses – det er gjort før du kjøper den – og som vi koker igjen før bruk. Om du ikke får tak i bulgurhvete, kan du gjerne bruke couscous til denne oppskriften.

Kanskje dette kan bli en ny middagsfavoritt hos deg også?

Bak gjerne disse eltefrie baguettene å server til salaten!

Bulgurhvetesalat med chevre, egg, nøtter og tomater

til 4 personer

180 g bulgurhvete
1 ts salt
4 egg
1 fedd hvitløk
3 ss god olivenolje
1 ss eplecidereddik
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
3 vårløk
16 cherrytomater
50 g ruccolasalat
100 g chevre eller annen geitost
25 g hasselnøtter

Kok bulgurhveten i saltet vann, etter anvisning på pakken. Ha eggene i en kjele med kaldt vann. La de være med på oppkoket og kok dem så i 8 minutter. Hell over kaldt vann, skrell og del i to.

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet. Ha det i en liten bolle sammen med olivenolje, eddik, flaksalt og pepper. Pisk det sammen. Når bulgurhveten er ferdig kokt, heller du av vannet. Hell så vinaigretten – oljeblandingen – over bulgurhveten og rør det sammen. La det avkjøles i 10–15 minutter.

Skjør vårløken i ringer og del cherrytomatene i to. Bland det inn sammen med bulgurhveten og ruccolasalaten. Hell det over på et serveringsfat. Fordel utover eggene. Skjær chevren i skiver og fordel. Dryss over hasselnøttene før du drysser litt flaksalt og nykvernet pepper over til slutt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *