Sushisalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sushisalat

Noen av de aller mest populære oppskriftene her på bloggen, er oppskrifter som jeg har fått fra venner, gjerne skrevet opp på en lapp mens vi har sittet og spist maten. Arvekyllingen er kanskje det aller beste eksemplet i så måte!

Oppskriften på denne sushisalaten fikk jeg fra min venninne Guri, som mener hun har servert denne salaten til alle gjester som har vært på besøk de siste årene – gjerne flere ganger! Ikke vet jeg hvor Guri har oppskriften fra, men jeg vet at resultatet blir knallgodt. Og så er det rett og slett en skikkelig lettvint rett å lage til en hel liten gjeng.

kjapp sushimiddag

Oppskrift på sushisalat
til 4 personer

400 g sushiris
5 ¼ dl vann
1 ½ ts salt
3 ss riseddik
2 ss sukker
600 g lakseloin av sushikvalitet
2 avokadoer
1 mango
1 lime
2 vårløk
nykvernet pepper
1 ss sesamfrø
koriander

Til servering
syltet ingefær
soyasaus
wasabi

Å få sushirisen rett kokt, er skikkelig viktig når man lager sushi. Denne fremgangsmåten funker iallfall veldig bra for meg.

Ha sushirisen i en bolle og hell over nok kaldt vann til at det dekker godt. Vask den. Hell den over i et dørslag og la vannet renne av. Gjenta prosessen 3–4 ganger helt til vannet forblir blankt og gjennomsiktig. Ha så risen i en kasserolle sammen med det tilmålte vannet og saltet. Kok opp. Skru umiddelbart ned varmen slik at vannet akkurat koker. Ha på lokket og la det være helt tett mens du koker.

Kok risen i 13 minutter. Ta kasserollen bort fra varmen og la kasserollen stå i 10 minutter til. Hele tiden mens lokket er pent plassert på kasserollen.

I mellomtiden blander du sammen riseddik og sukker i en bolle. Hell risen over på et stort fat og fordel den utover. Hell eddikblandingen over og bland det sammen. La risen avkjøles til romtemperatur.

Fordel risen utover et stort fat. Skjær laksen i tynne skiver og fordel over risen. Del avokadoene i to og fjern steinene og skinnet. Del dem i skiver. Likens med mangoen. Plasser skivene over laksen. Skvis limesaften over. Skjær vårløkene i ringer og dryss både ringene, sesamfrøene og noen korianderblader over.

Plasser syltet ingefær, soyasaus og wasabi i små skåler, så er det klart for fest!

sushisalat og syltet ingefær

sushisalat med mango og avokado

wasabi, syltet ingefær og soyasaus

sushisalat 2

soyasaus

syltet ingefær, soyasaus og wasabi

sushi

Nyt!

 

 

 

Ett kommentar til “Sushisalat”

  1. Kjempegod sommermat! Fulgte oppskriften til punkt og prikke, og resultatet ble topp. Lettvint, ganske sunt og veldig godt. Kan enkelt lages til mange. Mangoen passet uventet godt inn. Kan tenke meg å servere den med Ponzusaus en gang også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon