Supergod salat med honningrøkt laks

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Supergod salat med honningrøkt laks

Tror du meg når jeg sier at denne salaten er supergod? Den slår mot deg som en sprø, saftig og skikkelig smaksrik salat. Ikke smaksrik som sterk som slår deg i bakken, men runde, delikate smaker og matcher veldig godt sammen!

Her har jeg røkt min egen laks, som jeg bruker i salaten. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig i butikken. Men om du nå skulle få det for deg at det hadde vært moro å prøve, skal du vite at du slettes ikke trenger en fancy røyker for å røyke ditt eget kjøtt eller fisk. Det eneste du trenger er en kasserolle og en god gammeldags grønnsaksrist – en sånn som du koker poteter på – og et lokk. Da ligger alle forholdene til rette for å eksperimentere litt på kjøkkenet hjemme.

Her bruker jeg forholdsvis store mengder med honning og salt for å få den ønskede smaken av laksestykkene. La deg ikke skremme av saltmengden. Saltet blir på en måte bare dampet opp i lufta inne i kjelen og gir en perfekt saltsmak til de ferdige fiskestykkene.

Ettersom honning er ganske så klinete greier, kler jeg kjelen min med et dobbelt lag aluminiumsfolie før jeg setter i gang.

Supergod salat med honningrøkt laks

Dette trenger du for å røke 1 laksefilet med skinn 

225 g honning
75 g salt
2 ts nykvernet pepper
700 g laksefilet med skinn

Star med å kle en vid kasserolle med et dobbelt lag aluminiumsfolie før du har i honning, salt og pepper. Sett kjelen på forholdsvis sterk varme, legg på lokket og kok opp. Når honningen smelter, rører du i den en gang slik at salt, pepper og honning blandes. Legg på lokket igjen, skru ned varmen noe og la det koke i noen minutter til det ryker lett og blandingen begynner å bli ganske mørk.

Del fisken i 4 like store stykker. Skru varmen ned til medium og legg i grønnsaksristen og fiskestykkene. Er det skinn på fisken, lar du skinnet være ned. Sett på lokket og la det røykes i 7 minutter. Dersom du ikke har plass til alle fiskestykkene ved siden av hverandre, røyker du dem i 2 omganger.

Fisken kan serveres varm, lunken eller kald.

Supergod salat med honningrøkt laks

Eple- og agurksalat med pekannøtter og honningrøkt laks
3 ss hvitvinseddik
2 ½ dl vann
½ ts salt
1 liten agurk
1 rødt eple
¼ rødløk
150 g blandet grønnsalat
75 g pekannøtter
1 porsjon honningrøkt laks

Rør sammen hvitvinseddiken, vannet og saltet i en bolle. Del agurken i to og skrap ut den våte kjernen. Skjær agurken så i skiver før du deler den i tynne strimler. Ha strimlene i eddikvannet. La det stå i ca. 1 time slik at agurken trekker til seg litt av eddiksmaken.

Hell eddikvannet av agurkstrimlene. Del eplet i like tynne strimler som agurken og finhakk rødløken. Bland det sammen.

Rist pekannøttene i en tørr stekepanne på medium varme til de blir brunflekkete. Da får du fram enda mer av den gode smaken fra nøttene. Bland sammen alt før du flaker opp laksen i mindre biter og fordeler over.

Supergod salat med honningrøkt laks

Nyt livet og nyt maten!

4 kommentarer til “Supergod salat med honningrøkt laks”

  1. Hei Kari!
    Kle kasserollen din med folie på innsiden før du har i honningen og resten. Det er rrett og slett slik at du bare kan ta ut folien etterpå og kaste den. Prosessen er litt grisete, og når du kler kasserollen på denne måten slipper du litt trøblete oppvask etterpå.
    Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon