Hva tenker du på hvis jeg sier Norge, sommer og mat? Ferske reker, kanskje?

Den ultimate norske sommerfølelsen får jeg når jeg kan dingle med beina over bryggekanten, spisende på ferske reker som vi akkurat har kjøpt fra reketråleren som ligger like ved.

Jeg har et samarbeid med NOVASOL – som er Europas største utleier av privateide feriehus, hytter og leiligheter – og de leier selvfølgelig ut massevis av feriehus og hytter over hele Norge! Fra rorbuer i Lofoten, feriehus i Oslofjorden og små og store hytter midt oppe et fjell. Her kan du leie noe for enhver smak. Du kan sjekke ut alle leietilbudene dere her!

I forbindelse med dette samarbeidet, har vi sammen funnet Smaker av Europa. Og ettersom jeg synes at én av de aller beste sommersmakene i Norge er ferske reker, måtte vi bare velge det som smaken fra Norge! Vi har gjort en liten vri på tilbehøret, for der har vi laget hvitløksmajones og bruk min venninne, Annettes, fantastiske mango- og fetaostsalat til!

Heldigvis er det sånn at vi veldig godt kan spise ferske reker hele året. Og det er jo nå på vinteren at de er på sitt aller beste!

Har du lyst til å vinne et gavekort på et feriehusopphold hos NOVASOL til en verdi av 10.000,-! Da må du klikke deg inn her og delta i konkurransen!

Ferske reker med salat og hvitløksmajones

Ferske reker med tilbehør
4 personer

2 kg ferske reker

Hvitløkmajones – aïoli
1 fedd hvitløk
1 eggeplommer
1 ½ dl maisolje eller annen nøytral olje
1–2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper
1–2 ts vann

Salat med mango og fetaost
1 pose – 100 g – små spinatblader
50 g pinjekerner
½ mango
100 g fetaost i blokk
1 chili
1 avokado
2 ss olivenolje
saft av ½ sitron, ca. 1 ss
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Tilbehør
loff

Riv eller press hvitløkfeddene til majonesen i en bolle. Ha i eggeplommen og pisk det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn. Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette å spe i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. Tilsett nok olje til at du får en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Er majonesen litt for tykk, kan du tilsette 1–2 ts vann helt til slutt.

Dersom spinaten til salaten ikke er vasket, gjør du det først. Ha den i en bolle. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem på medium varme til de blir brunflekkete.

Skrell mangoen og del både den og fetaosten i terninger. Finhakk chilien. Fjerner du frøene i chilien før du finhakker den, blir ikke salaten fult så sterk.

Del avokadoen i to. Fjern steinen og skallet og del den i skiver. Rør sammen olivenoljen, sitronsaften, salt og pepper og fordel det over avokadoskivene slik at de ikke mister fargen. Hell så resten av dressingen over salaten og bland alt.

Plasser alt på et serveringsfat. Finn frem små skylleboller til fingrene og boller til å ha rekeskrellet i. Så er det klart for fest!

Ferske reker med salat og hvitløksmajones

Ferske reker med salat og hvitløksmajones

 

Tidligere har jeg skrevet om DanmarkFrankrikeSpaniaItaliaKroatia og Sverige. Dette er det siste innlegger i serien.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Novasol. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *