Reker med mangosalat og hvitløksmajones

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Reker med mangosalat og hvitløksmajones

Vet du hva som er enda bedre enn ferske reker, god loff og majones? Ferske reker, god loff, hvitløkmajones og mangosalat! Det er altså en skikkelig superkombo! Så godt sammen.

Jeg spiser særdeles gjerne reker hele året, og den ultimate norske sommerfølelsen får jeg når jeg kan dingle med beina over bryggekanten, spisende på ferske reker som vi akkurat har spist fra reketråleren like ved. Men det er jo ikke akkurat hverdagskost å spise dem sånn. Ha ha ha.

Ettersom jeg bor i innlandet, er det dårlig med reketrålere rundt meg, så de kjøpes som regel i butikken. Og selv om det er på sommeren vi spiser mest reker, er det på vinteren de ferske rekene er aller best.

Hvis jeg ikke får tak i ferske reker, gjelder det å kjøpe fine, frosne reker, og å tine dem sikkelig. Reker kan gjerne tines i kjøleskapet i en bolle over natten. Når jeg trenger at tiningen går fortere, tiner jeg dem i en bolle med kaldt vann. Så står jeg og rører i vannet i noen minutter, bytter ut vannet en gang, rører igjen og kjenner om rekene er ferdig tint. Da bruker jeg å helle av alt vannet og legge dem over på kjøkkenpapir eller avispapir slik at de tørker. Da holder de seg ikke freshe så veldig lenge, så da er det bare å sette i gang med rekeskrellingen.

LES MER! Sånn baker du en KJAPP, ENKEL OG KJEMPEGOD LOFF som du kan servere til rekene!

Jeg håper at du kommer til å like denne kombinasjonen med reker, aïoli og mangosalat like godt som meg. Kos deg!

Ingredienser

Rekene
2 kg reker med skall

Hvitløkmajones - aïoli
1 fedd hvitløk
1 eggeplomme(r)
1.5 dl solsikkeolje
1.5 ss sitronsaft
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper
1.5 ts vann

Mangosalat med avokado og fetaost
100 g spinat
50 g pinjekjerner
0.5 mango
100 g fetaost
1 rød chili
1 avokado
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Riv eller press hvitløkfeddene til majonesen i en bolle. Ha i eggeplommen og pisk det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn. Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette å spe i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. Tilsett nok olje til at du får en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Er majonesen litt for tykk, kan du tilsette 1–2 ts vann helt til slutt.

Dersom spinaten til salaten ikke er vasket, gjør du det først. Ha den i en bolle. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem på medium varme til de blir brunflekkete.

Skrell mangoen og del både den og fetaosten i terninger. Finhakk chilien. Fjerner du frøene i chilien før du finhakker den, blir ikke salaten fult så sterk.

Del avokadoen i to. Fjern steinen og skallet og del den i skiver. Rør sammen olivenoljen, sitronsaften, salt og pepper og fordel det over avokadoskivene slik at de ikke mister fargen. Hell så resten av dressingen over salaten og bland alt.

Plasser alt på et serveringsfat. Finn frem små skylleboller til fingrene og boller til å ha rekeskrellet i. Så er det klart for fest!

Ferske reker med salat og hvitløksmajones

Ferske reker med salat og hvitløksmajones

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon