Hva tenker du på hvis jeg sier Norge, sommer og mat? Ferske reker, kanskje?

Den ultimate norske sommerfølelsen får jeg når jeg kan dingle med beina over bryggekanten, spisende på ferske reker som vi akkurat har kjøpt fra reketråleren som ligger like ved.

Vil du ha en liten vri på den vanlige majonesen til rekesmørbrødet, kan du lage din egen hvitløksmajones å servere til! Det er supergodt!

Ferske reker med salat og hvitløksmajones

Ferske reker med tilbehør
4 personer

2 kg ferske reker

Hvitløkmajones – aïoli
1 fedd hvitløk
1 eggeplommer
1 ½ dl maisolje eller annen nøytral olje
1–2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper
1–2 ts vann

Salat med mango og fetaost
1 pose – 100 g – små spinatblader
50 g pinjekerner
½ mango
100 g fetaost i blokk
1 chili
1 avokado
2 ss olivenolje
saft av ½ sitron, ca. 1 ss
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Tilbehør
loff

Riv eller press hvitløkfeddene til majonesen i en bolle. Ha i eggeplommen og pisk det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn. Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette å spe i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. Tilsett nok olje til at du får en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Er majonesen litt for tykk, kan du tilsette 1–2 ts vann helt til slutt.

Dersom spinaten til salaten ikke er vasket, gjør du det først. Ha den i en bolle. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem på medium varme til de blir brunflekkete.

Skrell mangoen og del både den og fetaosten i terninger. Finhakk chilien. Fjerner du frøene i chilien før du finhakker den, blir ikke salaten fult så sterk.

Del avokadoen i to. Fjern steinen og skallet og del den i skiver. Rør sammen olivenoljen, sitronsaften, salt og pepper og fordel det over avokadoskivene slik at de ikke mister fargen. Hell så resten av dressingen over salaten og bland alt.

Plasser alt på et serveringsfat. Finn frem små skylleboller til fingrene og boller til å ha rekeskrellet i. Så er det klart for fest!

Ferske reker med salat og hvitløksmajones

Ferske reker med salat og hvitløksmajones

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *