Ukemeny for uke 38

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 38

Disse ukene går altså så utrolig fort! Det føles som om jeg lagde den forrige ukeplanen for to dager siden, men det gjorde jeg da altså ikke. Det er nok alderen. Du vet, gamle damer og tidsfølelsen….

Tilbake til maten: God mat må vi ha denne uka også, ikke san? Så her kommer mine forslag. Håper du finner mye som faller i smak. Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 38

 

Mandag 16. september – Risotto med aspargees og bacon

Når jeg lager risotto på en helt vanlig hverdag, bruker jeg nesten bestandig en butikkjøpt kraft, buljongterninger eller sånne geleaktige fondpakker, med mindre det skulle finne på å ligge nedfrosset kraft i fryseren. Men ettersom den ikke kommer dit av seg selv, ender jeg altså som oftest opp med butikkversjonen.

Jeg er særdeles svak for en god risotto!

Ukemeny for uke 38

 

Tirsdag 17. september – Pæresalat med blåmuggostdressing

Her er det mye snadder samlet på ett sted! Pekannøtter, honning, pærer og blåmuggost i en aldeles skjønn forening! Vil du ha det litt mer mettende, kan du bake rundstykker og servere til.

Ukemeny for uke 38

 

Onsdag 18. september – Fiskegrateng med makaroni

Når jeg lager fiskegrateng til middag lager jeg alltid dobbel porsjon, sånn at vi kan spise det to dager på rad.

Ukemeny for uke 38

 

Torsdag 19. september – Grønnsakscurry

Ser ikke dette utrolig godt ut? Alle de lekre fargene som stråler mot deg! Fantastisk! Fantastisk godt er det også! Med bare godsaker for kropp og sjel.

Ukemeny for uke 38

 

Fredag 20. september – Små paier med choritzopølse

Denne oppskriften på paideig kan du bruke i all slags paier. Den passer til én vanlig stor paiform eller 4 små som her. Jobb så lite som mulig med paideigen din mens du lager den og avkjøl den mellom de ulike trinnene, så unngår du at den krymper under stekingen.

 Ukemeny for uke 38

 

Lørdag 21. september – Biffsnadder med bérnaise

Når alt kommer til alt, er det ikke mye som slår saftig biffsnadder med hjemmelagd bérnaisesaus. Det er og blir skikkelig snaddermat!

Det er sausen som er det kritiske punktet i denne retten, for når du lager bérnaisesaus, må du følge med godt og piske ganske mye. Belønningen får du når du kan duppe de sprø pommes fritesene i sausen. Det er utrolig godt.

Ukemeny for uke 38

 

Søndag 22. september – Stekte kyllingbryst med ananas- og chilisalsa

I retter hvor det er naturlig å fram en litt søtlig smak, kan ananas fort gjøre susen sammen med kylling- eller svinekjøtt. Den er dessuten strålende å bruke hvis du skal lage en sterk og fyrig chutney eller salsa.

Ukemeny for uke 38

 

Dessert – Sjokoladekake med smørkremglasur

Du får liksom aldri nok oppskrifter på gode sjokoladekaker. De kan bare strømme på, så skal jeg prøve dem ut én etter én! Oppskriften på bunnen av denne sjokoladekaken fant jeg i én av konditor Sverre Sætres kokebøker. Han skriver at det var denne kaken som bestandig ble servert hjemme hos han i barndommen, og det kan jeg skjønne. Jeg manglet imidlertid noen av ingrediensene til kremfyllet han bruker, da jeg lagde kaka første gangen, så da valgte jeg et smørkremfyll istedenfor. Og det synes jeg passet så godt til at jeg har jeg fortsatt med å lage.

Ukemeny for uke 38

En riktig god uke til deg!

 

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 38”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon