Ukemeny for uke 38
hvilken herlig uke vi holder på å legge bak oss! Iallfall for oss som bor på Østlandet, har det virkelig vært helt vidunderlig. Nå er det meldt litt mer normale forhold for den uken som kommer, så da må jeg vel finne frem langbuksen igjen.
Jeg skal finne frem litt god mat også, har jeg tenkt! Og jeg håper du blir såpass inspirert av det jeg finner frem, at du vil lage noe av det du også.
Ønsker deg en strålende fin uke. Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 19. september – Ostefylte laksebiter og ratatouille
Vi starter uken med en herlig godsak! Før jeg steker laksefiletene, lager jeg et kutt i fiskekjøttet og fyller på med kremost, som så smelter mens fisken stekes. Og til, blir det fransk tomat- og grønnsakssaus, nærmest grønnsakslapskaus, også kalt ratatouille.
Tirsdag 20. september – Lammeboller med tzatziki i pitabrød
Skulle du være så heldig å få tak i lammekjøttdeig, må du bare lage disse kjøttbollene! De er supergode!
Uheldigvis kan det være utfordrende å finne lammedeig i vanlige butikker, selv om vi nå er midt i lammesesongen. Da kan du bare bruke vanlig kjøttdeig istedenfor. Skikkelig godt blir det samme hva.
Onsdag 21. september – Kylling, pølser og grønnsaker i langpannen
Denne middagen lager seg nesten selv! Elsker mat som lager seg ferdig selv i stekeovnen, så kan jeg bruke ventetiden på å gjøre unna all oppvasken, starte en maskin med klesvask eller rett og slett lese avisa.
Torsdag 22. september – Spansk sei
Denne middagen hadde jeg nesten helt glemt av. Den fortjener virkelig å komme tilbake i lyset igjen. Masse gode smaker!
Fredag 23. september – Biffsnadder og béarnaisesaus
Når alt kommer til alt, er det ikke mye som slår saftig biffsnadder med hjemmelagd bérnaisesaus. Det er og blir skikkelig snaddermat!
Lørdag 24. september – Stekt kylling med lun bønnesalat
Jeg har mange store favoritter i denne retten; kylling, hvitløk, kikerter og bønner kommer alle langt opp på lista over råvarer som jeg liker veldig godt.
Søndag 25. september – Italiensk minestronesuppe med bønner og basilikumpesto
Jeg elsker italiensk minestrone! Rett og slett fantastisk godt!
Ukens kake – Ostekake med eplebiter og smuldretopping
Dette er en knallgod kake! Intet mindre. Jeg har fullt og helt lånt oppskriften fra den svenske konditoren Roy Fares. Helt topp å lage nå når den norske eplesesongen er her!
Jeg har herved konkludert med at det kan aldri bli for mange bilder og oppskrifter av kanelknuter, kanelsnurrer og kanelbollerpå en matblogg! Så her kommer det enda en! Kanelknuter er virkelig noe av den beste søte gjærbaksten som finnes.
En riktig god uke til deg!