Ukemeny for uke 38

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 38

Velkommen til «Tøm fryseboksen-uke» her i ukemenyen!

Hvilken respons jeg har fått fra dere etter at jeg spurte hva dere har liggende i fryseren som dere gjerne skulle ha brukt opp! Jeg tror vi lett kan konkludere med at det ligger mange tonn bra mat i frysebokser rundt om i de norske hjem! Noen av dere rapporterer om både to og tre fulle frysebokser. Ja, til og med fem fulle frysebokser i ett og samme hjem, kom det tilbakemeldinger om, så her skal det være nok å ta av.

Så hva har dere liggende i fryseboksene deres? Både ribber og pinnekjøtt fra forrige jul, store mengder med elg- og hjortekjøtt i alle tenkelige stykningsdeler, lammeskanker og lammecaréer, torsk, laks og ørret som både filet og hele fisker. Kjøttdeig og karbonadedeig, svenske kjøttboller, fiskekaker og kraft i bøtter og spann. Selskapserter og ulike grønnsaksblandinger var en gjenganger, sopp, revet ost og bær i alskens smaker. Dette er noe av hva mange av dere har skrevet.

Jeg har ikke nubbesjanse til å bruke alle disse ulike råvarene i én og samme ukemeny, så jeg tror jeg får ta en tilsvarende ukemeny litt senere utpå høsten også.

Håper du blir med meg på ukens utfordring, så får vi se hvor langt ned i fryseboksen vi kommer i løpet av uka. Del gjerne denne ukemenyen med noen andre som du vet også har en full fryseboks, så kanskje de blir med på utfordringen også!

Ønsker deg en riktig så god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 16. september – Lettvint og rask grønnsakssuppe

Fra fryseren: grønnsaksblanding, kraft

I oppskriften bruker jeg vann og buljongterning av den enkle grunn at jeg sjelden har kraft liggende i fryseren, men det har mange av dere, så da er det bare å kjøre på med den kraften du har.

 

Tirsdag 17. september – Risotto med blomkål, erter og stekt laks

Fra fryseren: blomkål (du kan godt bruke en grønnsaksblnding istedenfor), erter, laksefileter

Dette er virkelig en smak av luksus på en tirsdag!

Bruk tiden mens du står og rører i risottoen (for risotto blir best når du rører i den hele tiden) til å høre på favorittmusikken (eller kanskje å høre på stillheten), senke skuldrene og få pusten godt ned i magen.

 

Onsdag 18. september – Elgboller med couscous og rømmedressing

Fra fryseren: elgkjøtt. Du kan også bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig til denne middagen

Med alt det elgkjøttet som ligger i fryserne deres, tenker jeg at det er greit å finne noen nye måter å bruke det på! Disse kjøttbollene har smak av ingefær, hvitløk, spisskummen og oregano. Og så bruker jeg litt bacon i dem for å gjøre dem ekstra saftige.

 

Torsdag 19. september – Omelett med kantareller

Fra fryseren: kantareller eller annen sopp. Du kan også bruke noen ekstra eggehviter fra fryseren i omeletten

Du må gjerne bruke andre sopptyper enn kantareller i denne omeletten. Vil du ha en litt luftigere versjon, kan du stivpiske noen ekstra eggehviter som du vender inn i røren før du steker omeletten.

 

Fredag 20. september – Hjemmelaget lasagne

Fra fryseren: kjøttdeig eller karbonadedeig, osterester

Ut fra hva dere har skrevet, er kjøttdeig eller karbonadedeig noe av det det finnes aller mest av i fryserne, så da passer det jo fint å lage en stor porsjon med lasagne. Husk å bruk opp av den revne pizzaosten du har liggende i fryseren i samme slengen!

 

Lørdag 21. september – Fylt ribberull med nydelige poteter og hvitløksmajones

Fra fryseren: ribbe

Dette er etter min mening, den perfekte måte å bruke opp en fjorårets ribbe på. Ja, jeg vil jo si at det er verdt å kjøpe en ny ribbe bare for å lage denne porchettaen – som det heter på italiensk.

Dette er altså så utrolig godt! Gled deg!

 

Søndag 22. september – Fiskegrateng med spinat

Fra fryseren: laks og torsk, spinat

I oppskriften bruker jeg bare laks, men du kan også veldig gjerne bruke torsk. Fiskegrateng er også en genial måte å bruke opp fiskerester som allerede er kokt eller stekt.

 

Ukens kake – Smuldrepai med bær

Fra fryseren: bær

Det er på tide å rydde opp i alle de halvfulle posene med frosne bær som ligger i fryseren! Her kan du blande sammen både jordbær, bringebær, blåbær, rips, solbær…… Rett og slett de bærene som finnes i fryseren!

 

Ukens gjærbakst – Blåbærboller med creme fraiche

Fra fryseren: blåbær

Supersaftige og gode boller med knallgodt fyll av blåbær og creme fraiche!

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon