Ukemeny for uke 45

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 45

Etter forrige ukes matsvinn-debatt – nok en gang – er ukas største oppfordring fra meg, om å gå gjennom kjøleskap og fryser for å sjekke hvilke råvarer man har liggende, og som gjerne skulle vært brukt opp. Da kan du rett og slett ende opp med både å spare masse penger og tid! Så bruk ukemenyen min som en inspirasjon og legg til og trekk fra ut fra hva du har tilgjengelig.

Som vanlig finner du en god blanding av middager med kjøtt, fisk og vegetar her i ukemenyen. Håper du får lyst til å lage mange av middagene!

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 4. november – Pasta med kjapp tomatsaus og grønn pesto

Rigatoni portofino, eller rett og slett pasta med kjapp tomatsaus og grønn pesto. Denne superlettvinte middagen gir deg en herlig start på uken!

 

Tirsdag 5. november – Fiskesuppe på 1-2-3

Denne fiskesuppa er en perfekt hverdagssuppe som jeg har lagd i ulike varianter utrolig mange ganger. Og det er ikke mange flere minutter du bruker på å lage denne suppa sammenlignet med en posesuppe.

 

Onsdag 6. november – Kylling med pasta og tomater

Kombinasjonen pasta – i en eller annen form – og kylling kommer virkelig aldri til å gå av moten her i huset. Det er superkjapt å lage og smaker skikkelig godt! En klar familiefavoritt med andre ord.

 

Torsdag 7. november – Fiskepai med potetmostopping

Deilig engelsk fiskepai!

 

Fredag 8. november – Kjøttboller og råstekte poteter (reklame for eget krydder)

En av de tingene jeg ALDRI blir lei av, er kjøttboller! De er så utrolig allsidige for de passer jo perfekt til både den kjappe hverdagsmiddagen og når det skal være tapasfest. Og du krydrer og smaksetter dem lett ut fra hva de skal serveres sammen med.

PS! Du kan altå lage denne deilige middagen selv om du ikke har krydderblandingen min 😉

 

Lørdag 9. november – Elgstek med kålstuing og brun saus

Vi går for en skikkelig tradisjonsmiddag denne lørdagen! Elgstek med brun saus og kål- og gulrotstuing til. Og har du ikke elgstek, blir det kjempegodt med en kalvestek eller oksestek også.

 

Søndag 10. november – Fransk løksuppe

Nam! Dette synes jeg er skikkelig deilig høstmat. Løksuppe som får lov til å putre på varmen lenge og vel, toppet med brød og smeltet ost! Perfekt for å bruke opp både tørt brød og osteskalker.

 

Ukens kake – Tekake

Utfordringen med denne kaken er å stoppe spisingen i tide! Perfekt å spise til – ja nettopp; en kopp te!

 

Ukens gjærbakst – Grovbrød uten elting

Det geniale med eltefrie brød – eller rettere sagt; de to geniale tingene med eltefrie brød – er det faktum at de smaker akkurat like godt som om du har vært hos en flink håndverksbaker og kjøpt brød, og at de er veldig enkle å lage.

En strålende fin uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon