Jeg er veldig glad i supper. All slags supper, både til hverdags og fest. Denne fiskesuppa er en perfekt hverdagssuppe som jeg har lagd i ulike varianter utrolig mange ganger. Og det er ikke mange flere minutter du bruker på å lage denne suppa sammenlignet med en posesuppe. Og smaken, den kan virkelig ikke sammenlignes med posevarianten. Denne fiskesuppa er det jo dessuten fisk i!

Fiskesuppe på 1-2-3

Dette trenger du til 4 personer
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset eller fint revet
1 cm fersk ingefær, fint revet
1 1/2 ss hvetemel
1 boks (4 dl) kokosmelk, hel- eller halvfet
8 dl vann
1 kafir limeblad (kan erstattes med 1/2 ts limesaft)
2 poteter, i terninger på 1×1 cm
1 stor gulrot, i terninger på 1×1 cm
2 ss fiskesaus
1/2 ts salt
pepper
ca. 200 g torskefilet, eller annen hvit fisk
ca. 200 g laks- eller ørretfilet
frisk koriander, grovhakket

Ha olivenoljen i en kasserolle sammen med hvitløk og ingefær og la det surre på ganske svak varme i 3 minutter. Tilsett hvetemelet og rør det inn før du heller i kokosmelken.

La væsken koke opp før du bruker en visp og rører ut klumpene. Ha så i vannet, kafir limebladet og potetterningene og la det småkoke i 5 minutter før du har i gulrotterningene og fiskesausen. Snak til med salt og pepper.

Mens suppen koker i nye 5 minutter, skjærer du opp fisken i terninger på ca. 3×3 cm. Ha i fiskebitene og la suppen komme opp til kokepunktet igjen før du skrur varmen helt ned og lar fisken trekke i ca. 5 minutter.

Fiskesuppe på 1-2-3

Dryss over et godt lag med koriander, og sett gjerne en skål med koriander på bordet ved servering.

Fiskesuppe på 1-2-3

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. ahh.. denne laget jeg på fredag. Det duftet fantastisk underveis, og smakte herlig!

  Dog med et par justeringer i mangel på ingredienser; matfløte i stedet for kokosmelk, ingefærpulver i stedet for fersk ingefær, og tørket koriander (jeg er forøvrig ikke glad i koriander, men tørket er ok). Jeg benyttet torsk- og ørretfilet.

  En oppskrift som anbefales varmt! 🙂

  • Det er bra. OG det er jo det som er så fint med oppskrifter, man kan bruke dem som et utgangspunkt og så bytte ut etter hva man har tilgjengelig!

 2. Hei! Dette ble er herlig suppe, skal nok lages hos oss ofte fremover i tid. Den ble ordentlig kremete og utrolig velduftende. Jeg lager nemlig som regel elendig suppe, er nok sterkest på baking. =)
  Takk for oppskriften!

  PS: Du vil kanskje forandre på et bittelite detalj; omskrive så det står ingefær, istedenfor hvitløk to ganger =P

  • Hei Najma! Så strålende bra at suppa ble god! Nå har du et godt utgangspunkt som du kan bruke til kommende suppeprosjekter.
   Og jeg skal rette teksten :o)
   Marit

  • Absolutt ikke et dumt spørsmål, Eva!
   Fiskesaus får du kjøpt i asiatiske butikker eller i «Asia»-hyllen i vanlige dagligvarebutikker. De har det på den lokale Rema 1000 her.
   Fiskesaus er fermentert fisk, som brukes som smakssetter og salt i veldig mange thairetter. Du kan erstatte med salt – litt mindre i mengde. Det vil ikke gi helt den samme smaken, men det går veldig bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *