Fiskesuppe på 1-2-3

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskesuppe på 1-2-3

Jeg er veldig glad i supper. All slags supper, både til hverdags og fest. Denne fiskesuppa er en perfekt hverdagssuppe som jeg har lagd i ulike varianter utrolig mange ganger. Og det er ikke mange flere minutter du bruker på å lage denne suppa sammenlignet med en posesuppe. Og smaken, den kan virkelig ikke sammenlignes med posevarianten. Denne fiskesuppa er det jo dessuten fisk i!

Fiskesuppe på 1-2-3

Dette trenger du til 4 personer
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, presset eller fint revet
1 cm fersk ingefær, fint revet
1 1/2 ss hvetemel
1 boks (4 dl) kokosmelk, hel- eller halvfet
8 dl vann
1 kafir limeblad (kan erstattes med 1/2 ts limesaft)
2 poteter, i terninger på 1×1 cm
1 stor gulrot, i terninger på 1×1 cm
2 ss fiskesaus
1/2 ts salt
pepper
ca. 200 g torskefilet, eller annen hvit fisk
ca. 200 g laks- eller ørretfilet
frisk koriander, grovhakket

Ha olivenoljen i en kasserolle sammen med hvitløk og ingefær og la det surre på ganske svak varme i 3 minutter. Tilsett hvetemelet og rør det inn før du heller i kokosmelken.

La væsken koke opp før du bruker en visp og rører ut klumpene. Ha så i vannet, kafir limebladet og potetterningene og la det småkoke i 5 minutter før du har i gulrotterningene og fiskesausen. Snak til med salt og pepper.

Mens suppen koker i nye 5 minutter, skjærer du opp fisken i terninger på ca. 3×3 cm. Ha i fiskebitene og la suppen komme opp til kokepunktet igjen før du skrur varmen helt ned og lar fisken trekke i ca. 5 minutter.

Fiskesuppe på 1-2-3

Dryss over et godt lag med koriander, og sett gjerne en skål med koriander på bordet ved servering.

Fiskesuppe på 1-2-3

 

9 kommentarer til “Fiskesuppe på 1-2-3”

  1. ahh.. denne laget jeg på fredag. Det duftet fantastisk underveis, og smakte herlig!

    Dog med et par justeringer i mangel på ingredienser; matfløte i stedet for kokosmelk, ingefærpulver i stedet for fersk ingefær, og tørket koriander (jeg er forøvrig ikke glad i koriander, men tørket er ok). Jeg benyttet torsk- og ørretfilet.

    En oppskrift som anbefales varmt! 🙂

  2. Hei! Dette ble er herlig suppe, skal nok lages hos oss ofte fremover i tid. Den ble ordentlig kremete og utrolig velduftende. Jeg lager nemlig som regel elendig suppe, er nok sterkest på baking. =)
    Takk for oppskriften!

    PS: Du vil kanskje forandre på et bittelite detalj; omskrive så det står ingefær, istedenfor hvitløk to ganger =P

    • Hei Najma! Så strålende bra at suppa ble god! Nå har du et godt utgangspunkt som du kan bruke til kommende suppeprosjekter.
      Og jeg skal rette teksten :o)
      Marit

    • Absolutt ikke et dumt spørsmål, Eva!
      Fiskesaus får du kjøpt i asiatiske butikker eller i “Asia”-hyllen i vanlige dagligvarebutikker. De har det på den lokale Rema 1000 her.
      Fiskesaus er fermentert fisk, som brukes som smakssetter og salt i veldig mange thairetter. Du kan erstatte med salt – litt mindre i mengde. Det vil ikke gi helt den samme smaken, men det går veldig bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon