Fiskepai med potetmostopping

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskepai med potetmostopping

Jeg har skikkelig sansen for den engelske varianten av fiskegrateng. Absolutt ikke på bekostning av den gode norske varianten, men som et tillegg. Som den store potetmoselskeren jeg er,  fryder jeg meg når jeg setter gaffelen ned i den gyllenbrune og sprø skorpen, gjennom ultramyk mos og ned til store, gode fiskestykker.

Jeg er jo dessuten svak for middagsretter som lar meg bli ferdig med nesten all oppvasken før jeg setter meg til bords for å spise!

Fiskepai med potetmostopping

Deilig fiskepai med potetmostopping
250 g rå scampi eller store reker
1 kg kokefast potet
1 dl melk
3 dl matfløte
2 1/2 dl hvitvin
2 1/2 dl vann
1 purre
2 vårløk
salt
nykvernet pepper
250 g skinn- og beinfri laksefilet
500 g seifilet
25 g hvetemel
75 g romtemperert smør
2 grener dill
1 gren flatbladet persille
salat til servering

Sett stekeovnen på 180 grader og finn fram en ildfast form.

Tin de store rekene på avispapir før du renser dem. Fjern alt skall og skjær opp og fjern tarmen. Legg dem til side.

Skrell potetene og del dem i to eller fire. Kok opp vann i en kasserolle og kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet. Del 50 gram av smøret i terninger og ha dem i kasserollen sammen med potetene. Mos det til en helt klumpfri mos. Varm opp melken og halvparten av fløten til kokepunktet. Rør det inn i potetmosen. Smak til med salt og pepper. Ha mosen over i en stor sprøytepose.

Kok opp vin og vann i en kasserolle. Vask purre og vårløk og skjær dem i tynne ringer som du har i kasserollen. Kok opp og la det småkoke i 3 minutter.

Rør sammen hvetemelet med de siste 25 grammene av smøret. Rør inn smørblandingen i små porsjoner. Tilsett resten av fløten og kok opp igjen. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Fiskepai med potetmostopping

Del opp fisken i terninger på 3 x 3 cm. Ha fiskebitene og rekene oppi kasserollen sammen med opphakket dill og persille. Rør det forsiktig sammen før du heller det over i den ildfaste forma. Fordel potetmosen i små klatter over fisken. Her har jeg hatt potetmosen i en sprøytepose med en sånn rilletupp ytterst (husker ikke hva det heter i farta), men du kan bare fordele mosen utover med en skje. Steke paien på nest nederste rille i 30–35 minutter til potetmosen får gyllenbrune flekker.

Fiskepai med potetmostopping

Server gjerne en grønnsalat til!

 

9 kommentarer til “Fiskepai med potetmostopping”

  1. Nå står den i ovnen og jeg er spent.. Skjønner at jeg har hatt smør/melblandingen og resten av fløten i feil kasserolle:) Smaker gjør det nok likevel, det pleier dine oppskrifter å gjøre!

  2. har det noe å si hvilken hvitvin jeg bruker? sur, tørr, søt? mange gode oppskrifter her! er ofte inne å leser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon