Blåbærboller med creme fraiche

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Blåbærboller med creme fraiche

Når du først har én søt gjærdeig som bruker å bli både luftig og smakfull, er det bare å bruke den i all verdens forskjellige varianter. Jeg har to ulike søte gjærdeiger som jeg bruker å sjonglere mellom. Det er min gode, gamle bolleoppskrift som jeg har fått av mamma og den jeg har fått av Morten Schakenda – bakeren i Lom. Begge har jeg fått, med andre ord. Så har jeg foretatt mine små justeringer.

Morten Schakenda har også en oppskrift på boller med solbær og rømme. Her har jeg lagd min verjson med blåbær og creme fraiche. Her kan du, selvfølgelig, bruke de bærene eller det syltetøyet du har tilgjengelig.

Blåbærboller med creme fraiche

Oppskiften på selve deigen er den samme som for skolebrødene og hvetestengene. Her kommer den:

Dette trenger du for å bake 24 blåbærboller med creme fraiche
1 ½ kg hvetemel
225 g sukker
1 ts (10 g) salt
1 pk gjær for søte deiger, enten fersk eller tørr
1 stort egg
8 dl kald melk
225 g smør

Fyll
2 dl blåbærsyltetø, jeg bruker Lerums utvalgte med 70 % bær
2 dl creme fraiche

1 egg til pensling

Ha mel, sukker, salt og tørrgjær i en miksebolle. Bruker du fersk gjær smulder du den opp før du har den også rett i bakebollen. Ha i egget og melka og elt deigen i 20 minutter. Fordi vi bruker så lang eltetid, bruker vi også kald melk.

Del op smøret i små terninger og tilsett i deigen mens eltekroken fremdeles går. Elt deigen videre i 10 minutter. Da er alt smøret inkorporert og deigen er superblank og ser aldeles smashing ut.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Del den i 24 like store deler og rull hver ut til en bolle. Kjevle dem flatt ut til de er ca 2 cm tykke og legg dem over på bakepapirkledde stekebrett. Bruk fingrene til å lage en grop midt i. Plasser 1 ss creme fraiche gropa og like mye blåbærsyltetøy på toppen.

Sett blåbærbollene til heving i 45–60 minutter. Sett på stekeovnen på 200 grader.

Pisk sammen eggen og pensle blåbærbollene før du steker dem i 15-18 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Blåbærboller med creme fraiche

Blåbærboller med creme fraiche

Blåbærboller med creme fraiche

God bakst!

 

5 kommentarer til “Blåbærboller med creme fraiche”

  1. Hei, Jeg heter Nadee, og jeg bruk oppskrift din på tentamen min, og jeg består. jeg skal bruk den sammen oppskrift jeg skal bruk den på eksemen min. 2 kaker jeg bake, og brød, jeg bake på tentamen min.. takk:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon