Påskeboller i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Påskeboller i langpanne

Engelskmennene har den fine tradisjonen med å lage påskeboller – eller hot cross buns, som de kaller dem. Søte og gode, og så fine med kryssene på toppen. Disse har jeg også fylt med marsipan. Originaloppskriften fant jeg i det engelske matmagasinet BBC Goodfood. Jeg har imidlertid brukt min bolleoppskrift og gjort noen andre små endringer også. Veldig gode ble de iallfall!

Du kan heve dem på et stekebrett hver for seg eller gjøre som jeg gjør her, å sette dem ganske tett i en liten langpanne slik at det blir et langpannebrød når de er ferdig stekt.

Påskeboller i langpanne

Oppskrift på 12 påskeboller i langpanne

Deig
500 g hvetemel
50 g sukker
¼ ts salt
½ ts kanel
skall av 1 sitron
1 pk gjær, tørr eller fersk – gjerne rød type
3 ¼ dl melk
75 smør

Fyll
200 g marsipan
50 g rosiner

Topping
100 g hvetemel
ca. 1 dl vann
2 ss appelsinmarmelade
2 ss vann

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Riv skallet av sitronen på den fine siden av rivjernet. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes så lenge at gjæren garantert forsvinner inn i deigen.

Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. Del smøret i små terninger. Ha terningene i deigen og elt videre i 7-8 minutter. Altså en eltetid på 17-18 minutter totalt. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse, rundt 1 time.

Riv marsipanen på den grove siden av rivjernet. Hell kokende vann over rosinene og la de bløtlegges i 10 minutter.

Hvelv deigen over på et lett melet bakebord og kna den sammen en gang eller to. Klapp eller kjevle deigen ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 og fordel over marsipanen og rosinene. Rull eller brett deigen sammen og del den i 12 like store deler. Rull dem ut til boller.

Legg dem over i en melet eller bakepapirkledd liten langpanne. Dekk pannen med et kjøkkenklede og la bollene heve til ca. dobbel størrelse.

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Rør sammen melet og vannet til du får en tykk suppe. Ha den over i et kremmerhus og lag kryss over på alle bollene. Sett så formen i stekeovnen på nest nederste rille i stekeovnen og stek dem i ca. 25 minutter.

Her pensler jeg bollene med appelsinmarmeladen utrørt med litt vann så snart de kommer ut av stekeovnen. Marmeladen er med å gi en deilig smak til bollene. Er du blant de som ikke liker appelsinmarmelade, pensler du bollene med et sammenpisket egg før du steker dem.

Ta dem ut av langpannen å la dem avkjøles på en bakerist.

Påskeboller i langpanne

God bakst!

 

 

 

8 kommentarer til “Påskeboller i langpanne”

    • Det er litt vanskelig for meg å svare på, Lise, men det er tydeligvis noe som ikke har gått helt etter planen. Håper du ikke gir opp, men prøver igjen ved en senere anledning 🙂

  1. Hei!
    Tenkte å lage disse til en påske kveldsmat vi skal ha. Hvordan er disse å tine/varme opp igjen etter og ha vært fryst? Bør jeg ta på appelsinmarmeladen etter de er tint/varmet opp igjen? 😊

    • Hei Rebecca! Det høres jo ut som en god påskekveldsmat. Jeg hadde penslet dem med appelsinmarmeladen når de er helt nystekte allikevel. Når du skal tine en helt langpanne, er det lurt å la baksten tine ganske godt på kjøkkenbenken før du varmer dem opp i stekeovnen. Hvis ikke, rekker kantene å bli litt tørre før det er gjennomtint i midten. God bakst og god påske!

    • Beklager veldig tregt svar, Marie, men kommentaren din hadde havnet sammen med massevis av spam 😉 Jeg bruker veldig sjelden å varme opp melken, bare tar den fra kjøleskapet. Men den kan gjerne være rundt 25 grader når du baker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon