Søte snurrer med Søtbakst

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer og 30 minutter

Porsjoner: 12

Søte snurrer med Søtbakst

Hør, hør alle dere som elsker søt gjærbakst! Disse søte snurrene med Søtbakst må dere prøve!

Søtbakst er en blanding av gode, søte smaker: brunt sukker, kanel, kardemomme, vanilje og litt anis og salt. Perfekt for søt gjærbakst med andre ord!

Som bestandig når man baker gjærbakst, gjelder det å ha litt tålmodighet hvis man ønsker å få en luftig og smakfullt resultat. Gjær trenger den tiden den trenger for å utvikle alle de små lufthullene som gjør at det ferdige resultatet blir så lett at det nesten svever.

De søte snurrene med Søtbakst er fine å fryse ned. Klikk deg inn her for å få GODE TIPS TIL HVORDAN TINE GJÆRBAKST!

God bakst til deg!

LES MER! Du finner Søtbakst i nettbutikken min her!

LES MER! Lyst til å kjøpe Søtbakst hos en av forhandlerne mine? FINN OVERSIKT OVER ALLE FORHANDLERNE HER!

Ingredienser

Deigen
500 g hvetemel
75 g sukker
0.5 pk gjær
1 ts kardemomme
3.5 dl kald melk
0.5 ts salt
75 g kaldt smør

Fyllet
50 g romtemperert smør
5 ss fru timian søtbakst
1 egg, til pensling

Slik baker du søte snurrer med Søtbakst

Ha hvetemel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, kan du smuldre den rett i bakebollen. Deigen skal eltes til gjæren garantert er blandet inn i deigen.

Ha i melken og sett mikseren på laveste hastighet. Elt deigen i 10 minutter. Del smøret i små terninger og ha dem i deigen. Elt videre i 7–8 minutter. Altså en eltetid på 17–18 minutter totalt.

Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta om lag 1 time.

Husk å ta ut smøret til fyllet ut av kjøleskapet slik at det rekker å bli romtemperert!

Forming av snurrene

Når deigen har hevet ferdig, drysser du et tynt lag med mel på bakebordet og hvelver deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du kjevler den ut til et rektangel på ca. 45 cm x 35 cm. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.

Smør det romtempererte smøret utover det hele og dryss 4 ss av Søtbaksten over. Så bretter du deigen i to, langside mot langside. Så kjevler du ut deigen til den blir like stor igjen, altså ca. 45 x 35 cm. Husk å løfte på deigen nå også for å sjekke at den ikke setter seg fast.

Skjær deigen i 12 like brede strimler – skjær fra den ene langsiden. Så deler du hver av disse slik at det blir 3 strimler som sitter sammen på toppen. Flett strimlene sammen og rull fletten til en ball.

Fordel knutene over på et bakepapirkledd stekebrett, dekk dem med et klede og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Pisk egget lett sammen og pensle snurrene. Dryss resten av Søtbaksten over før du steker snurrene i 12-15 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

2 kommentarer til “Søte snurrer med Søtbakst”

  1. Je suis française
    On m’a offert un pot de sotbakst
    Je ne sais pas comment l’utiliser
    Je n’arrive pas à trouver des recettes sur internet
    Pouvez vous m’aider ?
    Merci

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon