Ukemeny for uke 42

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 42

Hei godtfolk! Plutselig kom høsten kastende på oss! I løpet av én uke har fargene rundt huset gått fra grønt til gult og oransje, og det er skikkelig kald ute på morgenene. Jeg må se å få flyttet det store oliventreet mitt – som vanligvis står i drivhuset – inn i en kald, men lys, gang på jobben. Der trives det godt på vinteren.

De norske grønnsakene er skikkelig gode nå, så dem må vi få med oss inn i ukemenyen også. Og bjørnebærene! Selv om jeg ikke var flink nok til å klippe ned bjørnebærene i våres, sånn at avlingen har blitt litt dårlig denne høsten, er det allikevel nok til å nyte! Du kan bytte ut bjørnebærene med både bringebær og blåbær, hvis det er mer tilgjengelig for deg.

Jeg håper du får en riktig så fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 17. oktober – Stekt laks med saftig couscous

Steker du laksen på samme måte som jeg gjør her, får du et supersaftig resultat. Her i huset elsker ungene denne middagen!

laks med indiske smaker

 

Tirsdag 18. oktober – Spagetti med kylling, hvitløk og paprika

Når mat er både lettvint og god, er jeg fornøyd! Ofte er jo det de to viktigste kriteriene til en hverdagsmiddag. Denne middagen er dessuten helt perfekt for ungene i huset å lage.

spagetti-med-hvitlok-og-kylling

 

Onsdag 19. oktober – Stekt svinefilet med sursøt saus

Det å lage sin egen sursøte, tomatbaserte saus, tar nøyaktig 4 minutter, hvor 3 av minuttene er fullstendig uten arbeid, så her er det bare å skride til verks

sursott-svinekjott

 

Torsdag 20. oktober – Torsk og linser i langpanne (sponset link)

Dette tror jeg må være en av de aller enkleste og kjappeste middagsrettene jeg bruker å lage. Jeg bruker maks 5 minutter til forberedelsene, lar formen stå i stekeovnen i ca. 20 minutter, så er det ferdig middag som hele familien elsker! Sånn kan vi like!

torsk-og-linser-i-langpanne-3

 

Fredag 21. oktober – Herlig småmat

Jeg spiser bestandig mer enn jeg egentlig hadde tenkt når det blir plassert småmat foran meg. Er jo fullstendig umulig å stoppe – godt som det er 🙂

snaddermat-fra-fru-timian1

 

Lørdag 22. oktober – Arvekyllingen

Av alle de over 1.700 oppskriftene jeg har liggende ute på bloggen, er denne – uten tvil – den mest populære! Dette er middagen som lages til alle mulige anledninger!

arvekylling

 

Søndag 23. oktober – Cannelloni med spinat og grønnkål

Dette synes jeg er skikkelig snadrete mat! Lasagneark rullet rundt en salig blanding av spinat, grønnkål, kremost og parmesan. Smakssatt med en akkurat passe mengde hvitløk. Mmmmm. Deilig!

vegetar-cannelloni-med-tomatsaus

 

Ukens kake – Plomme- og bjørnebærpai

Til alle de tusen som elsker rabarbrapaien min, kan jeg friste med å si at dette er den samme oppskriften, bare med annet fyll! Her er rabarbra byttet ut med sesongens pærer og bjørnebær. Du kan også bruke epler, hvis det frister!

bjornebaer-og-plommepai

 

Ukens gjærbakst – Kjapt brød med bær og nøtter

Egentlig passer jo ikke dette brødet inn under denne overskriften, for jeg bruker ikke gjær, men jeg sniker den inn her allikevel!

baer-og-notteloff-med-spelt1

 

En riktig god uke til deg!

 

 

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 42”

    • Hei Anne!
      Ser når jeg ser over nå at det var dårlig med norske rotgrønnsaker der, men det er med både massevis av løk, rødløk, hvitløk og vårløk, brokkoli, spinat og grønnkål – som alle er norske og alle i sesong 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon