Ukemeny for uke 29

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 29

Etter en varm og herlig uke i Roma er jeg tilbake i mitt kjære fedreland! Det er utrolig inspirerende og moro å være på tur, og så er det deilig å komme hjem igjen også. Og det er jo enda godt! Vi får satser på at det kommer noen synlige resultater av inspirasjonsturen på bloggen utover også.

Det er veldig moro at så mange av dere kommenterer på Instagram Stories! Elsker det, så fortsett med det! Jeg prøvde å ha Snapchat åpen en stund også, men fikk så veldig mange rare snapper at jeg dessverre måtte stenge den for de jeg ikke kjenner. Men altså, Instagram Stories er åpen!

Her kommer mine middagsforslag – pluss litt til – for den kommende uken! Jeg håper du finner deg noen oppskrifter som du har lyst til å prøve! Ønsker deg en riktig god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 17. juli – Tyrkisk salat med svart ris

Denne tyrkiske skjesalaten er skikkelig god! Så masse gode smaker sammen! I denne oppskriften bruker jeg svart ris. Du kan selvfølgelig bruke hvit eller brun ris istedenfor.

 

Tirsdag 18. juli – Ovnsbakte grønnsaker og kjøtt

Alle som har lest noen av mine middagsoppskrifter vet at jeg er en stor tilhenger av å putte diverse råvarer i en langpanne, helle over litt god olivenolje og krydder, blande og steke.

 

Onsdag 19. juli – Saftige lammespyd med tzatziki

Dette er noe av den aller beste sommermaten jeg vet om! Herlig, lammekjøtt trædd på spyd og grillet, og server sammen den mest sommerlige dressingen jeg vet om – nemlig tzatziki! Om du ikke får tak i lammekjøtt, kan du bruke vanlig storfekjøtt.

 

Torsdag 20. juli – Tunfisksalat med egg

Særs enkel og god middag! Billig er den også, og det kan jo være kjekt det også!

 

Fredag 21. juli – Helgrillet kylling med knallgode poteter

Klipper du ut hele ryggbeinet på kyllingen før du legger den på grillen, bruker den ca. halvparten så lang tid på å bli ferdig. Lettere å skjære opp i etterkant blir den også!

Jeg kjenner jeg får skikkelig lyst på dette nå når jeg sitter og skriver ned menyen! Dette er SÅ smakfullt og godt.

 

Lørdag 22. juli – Blåmuggostfylte butterdeigstrekanter med knallgod saus

Det er kanskje litt i overkant å kalle dette for middag, for det ligger nok litt nærmere snadderkategorien enn middagskategorien, men jeg legger det inn som forslag for denne lørdagskvelden allikevel. Lag den gjerne sammen med en eller to flere småretter – klikk her for å komme til flere oppskrifter – eller lag det som kveldssnacks og server den alene!

PS! Jeg bruker den samme sausen til morgendagens laksemiddag!

 

Søndag 23. juli – Lekker laks med aprikos- og tomatsaus

Det er samme saus til denne laksen som til de blåmuggostfylte butterdeigstrekantene i går, så her gjelder det å lage begge middagene – og bruke én og samme saus som tilbehør!

Dette er en herlig laksemiddag!

 

Ukens dessert – Melonsalat med jordbær og mynte

Her er det HERLIGE sommersmaker sammen på et stort fat! Elsker smakene, fargene og stemningen som dette gir rundt bordet når det serveres!

Du kan også servere den med hjemmelaget vaniljesaus til! Klikk deg inn til oppskriften her!

 

Ukens gjærbakst – Pestoknuter i langpanne

Å, folkens! Dette kan vi med enkelhet putte inn i «farlig godt»-kategorien med en gang! Det er nesten umulig å ikke forspise seg når disse nystekte knutene kommer på bordet. De passer glimrende å servere sammen med grillmat og annen sommermat!

 

En riktig god uke til deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon