Ukemeny for uke 49

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 49

Hallo advent!

Gode lukter, masse levende lys, kalendergaver, julekaker…… Jammen har vi mye å glede oss til fremover! Jeg gleder meg storveis til å begynne med litt julebakst etterhvert, og ikke minst til å spise den opp. Julekakene smaker aller best nå i adventstiden, synes iallfall jeg, så her i huset opplever vi ganske ofte at noen av julekakeslagene er oppspist før jula kommer. Ha ha ha.

Men, det kan ikke bli bare julekaker de kommende ukene! Vi må ha litt skikkelig mat også, så her kommer mine middagsforslag for den kommende uken. Håper du finner mye som du har lyst til å lage.

Ønsker deg en fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 3. desember – Herlig hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng bruker bestandig å være skikkelig populært å servere her hjemme, og det har det vært helt fra ungene var små. Jeg føler meg bestandig skikkelig flink når jeg fryser ned fiskerester som jeg så kan ta opp og putte i en fiskegrateng.

 

Tirsdag 4. desember -Vegetargryte med rotgrønnsaker og linser

Du trenger definitivt ikke være vegetarianer for å spise denne veggisgryten. Den er alt for god for at det bare er vegetarianerne som skal få kose seg med den!

 

Onsdag 5. desember – Gratinerte kjøttboller med pasta og tomatsaus i langpanne

Å lage kjøttboller er så kjapt gjort at jeg med stor frimodighet foreslår å lage det en helt vanlig ukedag. Da jeg hadde en mengde kurs for barnehage- og SFO-ansatte i Halden i fjor vinter, lagde vi denne middagen, og den gjorde akkurat like stor suksess hver eneste kurskveld.

 

Torsdag 6. desember – Rosa fisk til middag

Superpopulær fiskemiddag! Denne vet jeg at det er mange av dere som har laget.

 

Fredag 7. desember – Sprø vårruller

Dette er den første vårrulloppskriften jeg la ut på bloggen! Har ikke de fineste bildene, men vårrullene blir skikkelig gode. Du finner også steg for steg-bilder på hvordan du ruller vårrullene inne i dette blogginnlegget.

 

Lørdag 8. desember – Supergod grønnsaksgrateng med kylling til

Om du ikke har de samme grønnsakene som meg, så la det ikke forhindre deg i å lage en supergod grateng. Bruk denne oppskriften som en veileder – ikke fasit!

 

Søndag 9. desember – Fylt ribberull med nydelige poteter og hvitløksmajones

For en fantastisk mat dette er! Supersaftig ribbekjøtt som er fyllt opp med gode smaker. Etter min smak er dette den perfekte måten å starte ribbesmakingen på!

Foto: Mette Møller

 

Ukens kake – Krydderkake med julesmaker

Den alltid like populære – og ikke minst superlettvinte – krydderkaken min har fått en aldri så liten julefinish. Kjempefin å ha med hvis du trenger en langpannekake til ulike juleavslutninger fremover.

 

Ukens gjærbakst – Eltefritt julebrød

Er du glad i å bake med på den eltefrie måten, tror jeg at du også kommer til å bli glad i dette eltefrie julebrødet.

 

En god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon