Ukemeny for uke 35
Ny uke og nye forslag til hvilke middager og annet snadder du kan lage i den kommende uken! Det er så moro når dere sender meg mailer, meldinger og snapper av mat som dere har laget fra ukemenyene mine. Så fortsett gjerne med det! Du finner meg i sosiale medier som Fru Timian eller frutimian.
Som vanlig er det litt av hvert å finne i ukemenyen – rødt og hvitt kjøtt, fisk og vegetar. Jeg håper du finner noe som frister deg og som du får lyst til å lage!
Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 27. august – Spansk potetomelett
Er du så heldig å ha rester av kokt potet liggende i kjøleskapet, er dette den perfekte middagen å lage! Det er jo en riktig så fin middag å lage om du ikke har ferdigkokte poteter tilgjengelig heller, for skjærer du potetene i skiver, koker du dem ferdig på noen få minutter.
Tirsdag 28. august – Stekt torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole
Hvilken herlig hverdagsmiddag dette er! Så kjapp og enkel å lage og så god i smak! Guacamole passer virkelig godt til mye annet enn fredagstacoen!
Onsdag 29. august – Stekt kylling med bønnesalat
Saftig, smakfullt og godt! Bruk en hel kylling – da tar det litt mer tid – eller bruk rent kyllingkjøtt – da går det fort. Godt blir det samme hvilket alternativ du bruker.
Torsdag 30. august – Mexicansk gryte med ris
God og lettvint torsdagsgryte! Garantert godkjent av husets tenåringer 😉
Fredag 31. august – Quiche – pai med ost og skinke
Jeg ELSKER en god pai! Og denne er knallgod – det synes iallfall jeg. Og det håper jeg at du kommer til å gjøre også.
Lørdag 1. september – Laks innbakt i filodeig
Mmmm… Dette er en skikkelig snasen middag! Laks innbakt i filodeig – du kan bruke butterdeig også – med mangochutney, vårløk og blomkål i.
Søndag 2. september – Årets beste grønnsakssuppe
Med butikkene fulle av herlige, norske grønnsaker, er det herlig å kunne lage gode grønnsakssupper! Denne er skikkelig god og skikkelig populær!
Ukens kake – Vaniljemuffins med kardemomme
Server dem gjerne lune, disse vaniljemuffinsene. Og dryss på godt med kardemomme, så garanterer jeg at det blir skikkelig godt!
Ukens gjærbakst – Saftige rundstykker
Disse rundstykkene har jeg bakt SÅÅÅÅÅ mange ganger! De blir bestandig supersaftige og er altså så gode å servere både til helgefrokosten og som tilbehør til en god suppe.
Deigen er dessuten veldig fint og god å jobbe med.
En god uke til deg!