Ukemeny for uke 20

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 20

Vi får satse på at det blir litt feststemning på 17. mai i år også, selv om dagen blir veldig annerledes enn vanlige 17. maier. Jeg planlegger iallfall å stryke bunadsskjorta og finne frem flaggene. Og så satser jeg på å lage god mat til fine folk. Vi får ta det som en erfaring og gjøre det beste ut av situasjonen.

I nyhetsbrevet denne uken, kommer det massevis av både kakeforslag og matforslag til nasjonaldagen! Har du meldt deg på nyhetsbrevet? Du finner påmeldingen på høyre side av blogginnlegget (om du sitter på en datamaskin) eller rett under selve blogginnlegget (hvis du sitter på mobil eller nettbrett).

I tillegg til 17. maistemning, blir det lettvinte og gode hverdagsmiddager denne uka også. Håper du finner mye som frister.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 11. mai – Kjærlighetssuppe

Løpstikken hjemme hos oss har blitt stor nok til at jeg kunne lage løpstikke- og potetsuppe – eller kjærlighetssuppe – forrige uke. Jeg synes denne er kjempegod! Om du ikke har løpstikke, kan du erstatte den med persille. Det blir skikkelig godt det også.

 

Tirsdag 12. mai – Pølsegryte i én kasserolle – one pot middag!

Denne bruker bestandig å slå godt an i heimen!

 

Onsdag 13. mai – Torsk med wokede grønnsaker og persillesaus

Dette er middag i skikkelig full fart! Jeg jukser litt og bruker ferdig wokblanding – noe du jo ikke trenger å gjøre – lager middagen på 1-2-3!

 

Torsdag 14. mai – Lettvint risotto med paprika

Dette er nesten en jukserisotto, for her tilsetter jeg all væsken med en gang og så lar jeg den bli ferdig i stekeovnen. Veldig lettvint og godt!

 

Fredag 15. mai – Kjempegod laksetaco med agurksalat

Rosa fisk bruker ofte å være en stor fiskefavoritt hos barna og det er jo en god grunn for det! Både laks og ørret er kjempegodt og har utallige bruksmuligheter.

 

Lørdag 16. mai – Pai med ost og skinke

Klassisk pai med ost og skinke er og blir veldig godt! De bruker iallfall å forsvinne i et forrykende tempo her hjemme hos oss.

 

Søndag 17. mai – Koldtbord

Vil du lage et tradisjonelt koldtbord til nasjonaldagen, finner du massevis av gode oppskrifter her!

 

Ukens kake – Pavlovaring med vaniljekrem og bær

Jeg elsker pavlova! Og jeg elsker pavlovaringer! De er så utrolig flotte å se på! I tillegg til at de smaker smashing godt. Skal du servere pavlova på 17. mai, kan du gjerne lage den noen dager i forveien. Selve pyntingen er greit å vente med til like før servering.

 

Ukens gjærbakst – Luftig og skikkelig staselig fletteloff

Denne er perfekt til både 17. maifrokosten og til et koldbord eller tapasbord.

 

God uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon