Koldtbord
Å, det er så utrolig mye godt man kan sette på et koldtbord! Her er det i grunn bare å sette opp en liste over det man liker, og så ta utgangspunkt i det.
Klikk deg inn her for å se hvordan du beregner hvor mye mat du skal lage til koldtbordet!
Her kommer noen tips til hva du gjerne kan servere når du planlegger koldtbord!
Roastbiffen kan du gjerne gjøre klar en dag eller to i forkant av selskapet. Bare la den ligge godt innpakket i kjøleskapet til festdagen.
Dryss gjerne noen ruccolablader eller noen krydderurtblader over og rundt kjøttet ved servering, så ser fatet enda finere ut.
Kabaret er veldig retro, men ettersom det jo faktisk smaker så godt som det gjør, synes jeg at det fortjener sin plass på koldtbordet!
Røkt laks med asparges og sukkererter
Røkt laks bruker å være veldig populært på koldtbordet. Her serverer jeg den salte fisken sammen med asparges og sukkererter. Nam!
Lag små porsjonsskåler av rekesalaten eller fyll en stor form, så kan folk forsyne seg med akkurat så mye som de selv ønsker.
Det er masse gode smaker i denne salaten hvor jeg bruker grov sennep og gresk yoghurt som dressingbase.
Potetsalaten kan lages dagen i forveien. Oppbevar da baconet for seg selv og dryss det over ved servering slik at det holder seg sprøtt.
Disse kyllingrullene er herlig småmat som kan serveres som snacks alene, på et koldtbord eller et tapasbord. De er enkle å lage og de kan serveres både varme og kalde.
Waldorfsalaten passer til det aller meste og er helt perfekt å ha på et koldtbord!
En felles remulade som du kan bruke både til kjøttet og fisken er fint å ha på koldtbordet. Denne er enkel og kjapp å lage, og den smaker godt!
Det trengs godt brød av et eller annet slag på koldtbordet, synes jeg. Dette eltefrie brødet både ser flott ut og smaker skikkelig godt!