Noen ganger er det helt perfekt å være litt retor! Og det er akkurat det jeg er med denne rekesalaten! Denne er det garantert masse ferske reker i, noe som ikke bestandig er en selvfølge i de variantene du kjøper i butikken.

Her har jeg fordelt den i små porsjonsformer, men du kan gjerne ha den i én større form også. Sammen med en god toast, er dette en fin forrett.

 

Oppskrift på hjemmelaget rekesalat
8 porsjonsbeger eller 1 større form

500 g ferske reker – gir ca. 300 g ferdig skrelt
60 g usaltet smør
2 vårløk
40 g majones
40 g kesam
2 ss sitronsaft
2 ts pepperrot fra tube
5–6 strå gressløk
¼ ts chilipulver
salt
nykvernet pepper
dill til pynt

Skrell rekene.

Smelt smøret og sett det til side til avkjøling. Ha vårløken, majones, rømme, sitronsaft, pepperrot, gressløk, chilipulver og halvparten av rekene i en food processor og kjør knivene til det blir grovt hakket sammen.

Rør inn resten av rekene og smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitronsaft. Fordel salaten i 8 små porsjonsformer som rommer 1 ½ dl. Bruk en kniv til å jevne overflaten. Hell over den klarnede delen av det smeltede smøret.

Sett formene i kjøleskapet i minst 30 minutter. Formene kan gjerne lages dagen i forveien.

 

Oppskriften ble først laget til en stor koldtbordsak som jeg lagde for Familien. Da ble alle disse rettene servert sammen. Klikk deg inn på hver enkelt lenke for å komme til de ulike oppskriftene!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei Marit.
    Hva serverer du til rekesalat?
    Litt vrient og finne noe som passer. Den ser veldig god ut@! Tenkte og lage den i helga.😊 Takk for svar-god helg😊

    • Hei Heidi! Det ligger linker inne i saken til hva jeg serverte det sammen med da jeg hadde fotoshoot, så du kan gjerne sjekke ut dem 🙂

  2. Hei. Fikk servert denne på venninnegjengens gourmetklubb i går, men vi stusset over at smøret skal helles over FØR formene ble satt til avkjøling. Førte til at det ble et «hardt» lag med stivnet smør på toppen. Er det meningen?

    Uansett, retten var veldig god, men neste gang blir det nok å droppe smøret, evt helle det over ved servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *