Noen ganger er det helt perfekt å være litt retor! Og det er akkurat det jeg er med denne rekesalaten! Denne er det garantert masse ferske reker i, noe som ikke bestandig er en selvfølge i de variantene du kjøper i butikken.

Her har jeg fordelt den i små porsjonsformer, men du kan gjerne ha den i én større form også. Sammen med en god toast, er dette en fin forrett.

 

Oppskrift på hjemmelaget rekesalat
8 porsjonsbeger eller 1 større form

500 g ferske reker – gir ca. 300 g ferdig skrelt
60 g usaltet smør
2 vårløk
40 g majones
40 g kesam
2 ss sitronsaft
2 ts pepperrot fra tube
5–6 strå gressløk
¼ ts chilipulver
salt
nykvernet pepper
dill til pynt

Skrell rekene.

Smelt smøret og sett det til side til avkjøling. Ha vårløken, majones, rømme, sitronsaft, pepperrot, gressløk, chilipulver og halvparten av rekene i en food processor og kjør knivene til det blir grovt hakket sammen.

Rør inn resten av rekene og smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitronsaft. Fordel salaten i 8 små porsjonsformer som rommer 1 ½ dl. Bruk en kniv til å jevne overflaten. Hell over den klarnede delen av det smeltede smøret.

Sett formene i kjøleskapet i minst 30 minutter. Formene kan gjerne lages dagen i forveien.

 

Oppskriften ble først laget til en stor koldtbordsak som jeg lagde for Familien. Da ble alle disse rettene servert sammen. Klikk deg inn på hver enkelt lenke for å komme til de ulike oppskriftene!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei Marit.
    Hva serverer du til rekesalat?
    Litt vrient og finne noe som passer. Den ser veldig god ut@! Tenkte og lage den i helga.😊 Takk for svar-god helg😊

    • Hei Heidi! Det ligger linker inne i saken til hva jeg serverte det sammen med da jeg hadde fotoshoot, så du kan gjerne sjekke ut dem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *