Disse kyllingrullene er herlig småmat som kan serveres som snacks alene, på et koldtbord eller et tapasbord. De er enkle å lage og de kan serveres både varme og kalde.

Oppskrift på kyllingruller med bacon og soltørkede tomater
20 små ruller

1 pk, 375 g frossen butterdeig
150 g kyllingfilet
75 g baconstrimler
1 hvitløkfedd
4 soltørkede tomater
15–20 basilikumblader
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
litt hvetemel til utkjevling
1 egg til pensling
sesamfrø til dryss

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Tin butterdeigen.

Grovdel kyllingfiletene og baconskivene før du har dem i en matprosessor sammen med hvitløkfeddet, de soltørkede tomatene, basilikumbladene, salt og pepper. Kjør knivene rundt til det blir som en kjøttdeig.

Dryss litt  hvetemel på benken og legg butterdeigsplatene oppå hverandre. Kjevle dem ut til de blir 40 x 20 cm.  Del i to på langs. Fordel halvparten av kyllingkjøttdeigen langsetter midt på én av butterdeigremsene. Pisk sammen egget og pensle det på den ene langsiden før du ruller deigen sammen til en lang pølse. Egget blir limet som holder skjøten sammen.

Skjær 4 cm lange pølser og legg dem over på stekebrettet. Gjenta med resten.

Pensle rullene med det sammenpiskede egget. Skjær noen snitt på ryggen og dryss over sesamfrø. Stek pølserullene midt i stekeovnen i ca. 25 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Oppskriften ble først laget til en stor koldtbordsak som jeg lagde for Familien. Da ble alle disse rettene servert sammen. Klikk deg inn på hver enkelt lenke for å komme til de ulike oppskriftene!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *